SVERIGE. Idag satte det mångkulturella systemet in Nationella insatsstyrkan mot Emil Hagbergs hem. Samtidigt meddelades att åklagaren vill häkta Hagberg och två andra. De övriga 23 nationella aktivisterna släpps på fri fot.

oni

Emil Hagberg redan sitter anhållen befann sig bara hans fru Johanna och deras två små barn i hemmet. Trots detta använde sig polismakten av Nationella insatsstyrkan för att bryta upp flera dörrar och storma in med dragna automatvapen som riktades mot familjen. Huset försvarades dock modigt av Wilhelm 5 år och Hjalmar 3 år som sparkade och slog mot de maskerade och tungt beväpnade poliserna.

Tre medlemmar i Motståndsrörelsen som befann sig i närområdet hade dock observerat fem eller sex svartmålade SUV:ar och förstod då vad som var på gång. Dessa tre åkte därför hem till Hagberg och klev rakt in i polisuppbådet som då var i färd med att göra husrannsakan. Först när den ene, Pär Sjögren, kommit ända in i köket och där frågade Emils fru Johanna om allt var bra, reagerade de närvarande poliserna och undrade vem han var. Sjögren började munhuggas med poliserna, varefter han och de två andra kortvarigt greps och sedan avvisades från platsen.

Pär Sjögren berättar att förutom Nationella insatsstyrkan var det flera äldre civilklädda poliser som han uppfattade som tillhörande Säpo samt ett antal civilklädda poliser som uppträdde maskerade.

Idag har det dessutom rapporterats i systemmedia att åklagaren vill få tre av de 26 gripna nationalisterna häktade för våldsamt upplopp. De andra släpps men misstankarna mot dem kvarstår.

Artikel uppdaterad: Tre aktivister har häktats – Emil Hagberg, Joakim Blixt och Peter Jusztin.

aftonbladet_dump


  • Publicerad:
    2013-12-18 13:44