UPPMANING. Emil Hagberg verkar vara vid gott mod och ha kvar sitt sinne för humor trots att han sitter häktad, men han uppger att han behöver mer pengar till snus.

emil hagberg

Motståndsrörelsens Emil Hagberg har nu suttit frihetsberövad i tio veckor efter Kärrtorp-incidenten. Hagberg verkar dock ha kvar sitt sinne för humor, men behöver nu mer pengar till snus.

Det meddelade han i ett polisförhör som hölls den 30 januari i häktet i Sollentuna. I förhörsprotokollet står följande att läsa:

Förhörsledare: Ja. Som jag sa här innan bandspelaren satte igång, har du någonting som du själv vill ta upp i förhöret innan jag börjar med mina frågor?
Hagberg: Ja, det har jag.
Förhörsledare: Okej.
Hagberg: Jag skulle vilja få följande på pränt.
Förhörsledare: Okej.
Hagberg: Kära Flashbacksanvändare. Skicka pengar till snus.
Förhörsledare: Du vill att det ska vara med i förhörets utskrift?
Hagberg: Ja.
Förhörsledare: Okej. Ja det tas ju upp på band där så att det… (Skrattar). Det var första gången jag hör den kan jag säga. Har du någonting annat som du känner att du vill ta upp, kanske något som rör själva händelserna i Kärrtorp?
Hagberg: Nej.

Vill man se till så att Hagberg kan köpa snus i häktet gör man det enklast genom att donera pengar till Motståndsrörelsens pågående insamling. Pengarna som kommer in skickas till de tre personerna som sitter häktade så att de kan köpa snus och andra saker de behöver i häktet. De pengar som blir över går till de häktade personernas familjer.

Så här kan DU ge bidrag

Plusgiro: 38 59 01 – 4
BitCoins: 1MGt9qupMY8Wj1XCqs2d6UhBvKZtEHYwTE
Skicka pengar i kuvert till: Motståndsrörelsen, Box 52, 772 22 GRÄNGESBERG

Märk inbetalningen ”Kärrtorp”.


  • Publicerad:
    2014-02-19 15:30