UTRIKES. I ett försök att förhindra att unga människor konsumerar porr vill den brittiska regeringen införa ett så kallat porrpass.

Den brittiska regeringen har planer på att införa så kallade porrpass för att få landets minderåriga befolkning att konsumera mindre porr på internet.

Passen skulle säljas i vanliga tidningsaffärer och tobaksbutiker mot att köparen visade upp giltig legitimation som visar att personen var över 18 år. Det så kallade porrpasset skulle sedan ge köparen total anonymitet på porrsidor.

Vidare skulle passen även göra så att användare slipper ge ifrån sig personlig information när de frågas ut om sin ålder på internet. Den brittiska regeringen har nämligen nyligen godkänt en lag som gör att personer som vill besöka porrsidor måste uppge sitt personnummer för att få inträde.

Men bakom det nya beslutet uppges det även finnas en oro över att människor som lämnar ut sina id-uppgifter för att få tillgång till porr skulle lämnas sårbara för hackare och utpressning.

”Porrpasset” skulle istället att ha en 16-siffrig kod som man sedan skriver in för att kunna fortsätta konsumera porr anonymt.

Källa:
Newsagents to sell ‘porn passes’ to visit X-rated websites anonymously under new government plans


  • Publicerad:
    2018-05-15 20:00