STORBRITANNIEN. Hundratals personer fick evakueras efter en storbrand vid Elephant & Castle station i södra London igår eftermiddag. Branden tros ha startat i en bilverkstad i närheten av tågstationen.

En storbrand bröt under gårdagen ut i en bilverkstad vid Elephant & Castle station i London. Hundratals boende i närheten fick evakueras medan svarta rökmoln fyllde himlen ovanför.

Omkring hundra brandmän och femton brandbilar kallades till platsen för att bekämpa branden, som spridit sig till flera butiker och parkerade bilar under järnvägsbron. Efter ett tag syntes också en stor explosion inifrån byggnaden.

Branden var under kontroll efter ungefär två timmar. Ambulanskåren i London meddelade att sex personer fick vård på plats, varav en person senare fick transporteras till sjukhus.

— Jag gick runt hörnet och såg vad jag trodde var ett moln, men sen såg jag att det var svarta rökmoln och förstod att det var en brand, säger Ulla Kamara, som passerade branden på vägen till sin vän Junior Mayhew, till The Guardian.

— Jag ringde Junior och sa: ”Det pågår en brand utanför ditt hus”, och sen såg jag en explosion. Det var som att ett stort eldklot kom ut ur byggnaden och upp i skyn. Jag hoppades bara att det inte var någon där inne, förklarar Kamara.

James Ryan, befälhavare för Londons brandstation, säger att de anställda på verkstaden hade evakuerats innan explosionen. Orsaken till branden är ännu oklar, men Ryan tror att den startat någonstans i bilverkstaden.

Brandmannen berättar också att det fanns en cylinder med en okänd vätska i verkstaden. Cylindern evakuerades sedermera från platsen och kyldes ner för att motverka vidare brand eller explosionsrisk.


  • Publicerad:
    2021-06-29 13:50