Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SvD:s John Sjögren erkänner skuld till sexuella övergrepp

Av Redaktionen, 2017-11-15
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. SvD:s kulturskribent John Sjögren skriver att han har personlig skuld i de sexuella övergrepp som hans kollegor begått. I samma veva försöker han dock anklaga ”alla män” för att också bära på skuld.

De senaste veckorna har flera godhetssignalerande journalister anklagas för sexuella övergrepp. Fredrik Virtanen, Ehsan Fadakar och Oisín Cantwell på Aftonbladet har pekats ut som sexualbrottslingar av kvinnor i deras närhet – liksom Soran Ismail, vars identitet Nordfront också var först med att avslöja. Ismail är om inte journalist en person som journalister gjort till idol för många människor då han är antirasist, feminist och ”medmänniska”.

John Sjögren

En annan uttalad ”medmänniska” är SvD:s kulturskribent John Sjögren som nu tar skuldkomplexet till en helt ny nivå.

I artikeln Alla män, vi bär skuld för de sexuella övergreppen ägnar sig Sjögren åt samma sorts karriärsfrämjande sociala signalering som Virtanen, Fadakar, Cantwell och Ismail gjort. Artikeln kan även  ses som ett försök att blanda bort korten och förminska den egna journalistkårens övergrepp genom att skuldbelägga alla män.

Sjögren nöjer sig dock inte med att erkänna skuld för de sexuella övergreppen utan menar också att han har personlig skuld till ”Förintelsen”:

Vi bär alla inom oss en fundamental brustenhet, en potential till det allra värsta. Vi föds skyldiga. Därför kan jag aldrig med rent samvete säga: det var inte mitt fel. Jag har personlig skuld till såväl de svinerier som utspelats på våra svenska teatrar som till Auschwitz, Hiroshima och IS. Det är rent juridiskt så klart en orimlig hållning. Men existentiellt den enda möjliga.

Så låt oss sluta med att skylla ifrån oss och istället erkänna vår skuld, så att vi på allvar kan axla vårt medmänskliga ansvar.

Källa:
Alla män, vi bär skuld för de sexuella övergreppen


  • Publicerad:
    2017-11-15 07:15