SAMHÄLLE. Nordfront presenterar en topp fem lista med kändisar som kanske kommit lite väl lätt undan medias hysteriska uthängningar av sexuella förbrytare.

Med anledning av fenomenet hashtag-MeToo där bland annat medieprofiler och andra allmänt kända personer har demaskerats inför allmänheten kommer här en topp fem lista på personer som klarade sig väldigt lätt undan. Att kändisar beter sig som svin verkar vara väldigt vanligt och är inget nytt fenomen just för vår moderna PK-tid. Vissa har dock klarat sig bättre än andra och inte riktigt dragits ut i ljuset av de etablerade medierna lika mycket som de borde, tills nu.

5. Siewert​ ​ Öholm

Siewert Öholm, journalist, programledare och debattör blev i början av 70-talet häktad i Norrland då han var åtalad för både otukt med barn och försök till våldtäkt. En flicka påstod att hon hade haft samlag med Siewert vid 12 års ålder. Tre andra tjejer vid åldern 17, 16 och 18 hade också anmält Siewert för hans sexuella utspel och trakasserier. Siewert förnekade givetvis dessa anklagelser men mycket pekar på att han var skyldig. Ni kan läsa personernas historier här och avgöra själva.

Siewert var även en aktiv sionist då han visade intresse för Israel, sionismen och judarnas intressen i Sverige. Vissa tror Öholm till och med hade judiska rötter men det mesta pekar på att han bara var en väldigt hängiven kristen sionist. Han uttalade sig bland annat om att Wikileaks ägnar sig åt “Smyg-antisemitism” i och med många läckta dokument från både USA och Israel. Revisionism kan även vara antisemitism, enligt Öholm. Den 25 januari 2017, 77 år, avled han efter en tid av cancer.

4. Pontus​ ​ Enhörning


Radioprofilen Pontus Enhörning dömdes för sexuellt övergrepp mot barn. Pontus hade en djup depression och kunde varken sova, äta eller jobba ordentligt. Han beskrev i en artikel på Aftonbladet att han använde sig av lyckopiller och drack öl för att kunna slappna av.

Pontus Enhörnings dom.

Pontus blev misstänkt för en våldtäkt mot ett barn vilket resulterade i att en utredning inleddes. Våldtäkten inträffade 26 mars 2011 i Stockholm, barnet var under 15 år. Pontus nekade hela händelsen men dömdes till åtta månaders fängelse och fick betala 40 000 kr i skadestånd. I enlighet med domen smekte han bland annat flickans underliv. I domen kan man även läsa att han orsakade flickan en mindre slemhinneskada på mödomshinnan.

3. Lotta Bromé

Den prisbelönta och bisexuella programledaren Lotta Bromé har blivit anklagad för sextrakasserier. Arbetskamrater som SVT har varit i kontakt med vittnar om tafsande, sexuella förslag och en kultur med maktmissbruk där anställda fått lära sig att tåla lite för att hålla programledaren på gott humör.

Anställda på Sveriges Radio larmade om dessa händelser och pekade ut radioprofilen men ledningen gick märkvärdigt nog inte vidare med ärendet. Det var först efter en månad som en utredning inleddes, situationen var då så pass dålig att personer på redaktionen mådde psykiskt dåligt och klarade inte av att sända ut radioprofilens program. Enligt uppgifter har Lotta Bromé valt att lämna Sveriges Radio efter alla anklagelser.

En person som uppger sig för att ha blivit drabbad av radioprofilen berättar att Lotta höll på med massvis av anspelningar, till exempel:”Har du fått smaka kuk någon gång?” Och: ”Har du slickat fitta?” Andra medverkande i programmet blev fullständigt chockerade när de fick höra vad hon yttrade.

Något väldigt besynnerlig och ironiskt är att den 19 oktober var sista gången Lotta arbetade och då diskuterades sexanklagelserna mot Fredrik Virtanen. Nu sitter hon själv i klistret.

2. ​ Ehsan​ ​ Fadakar

Ehsan Fadakar är en iransk journalist som arbetar för bland annat Aftonbladet och har blivit utpekad av en kvinna för trakasserier och våldtäkt. Bilden på konversationen via Instagram fick snabbt en spridning i och med TV-producenten, Henrik Bastins twittrande.

 

Lajkats chefredaktör, Filippa Berg har berättat för Dagens Nyheter hur hon har blivit trakasserad av sin före detta chef och sambo, Ehsan Fadakar. Under en tid bodde Filippa hemma hos Fadakar och då ska han ha våldtagit henne så ofta att hon till slut inte orkade säga nej mer.

Det går att läsa mer om Ehsan Fadakar i en annan artikel då Nordfront redan har valt att skriva om denna man som definitivt förtjänar en plats i denna artikel.

1. Soran​ ​ Ismail

Den uttalade antirasisten, feministen och ”komikern” Soran Ismail är ett välkänt ansikte inom etablissemanget som på den senaste tiden har varit i blåsvädret då han bland annat har blivit anklagad för sexuella ofredanden och dessutom blivit utredd för två våldtäkter. Detta är något som de etablerade medierna inte funnit som något nyhetsberikande märkligt nog.

Soran Ismail har bland annat skickat sexuella filmer och bilder till en kvinna efter att hon beslöt sig för att börja följa honom på de populära sociala medierna, Instagram och Snapchat. Soran blev intresserad av denna kvinna och det resulterade i att de började samtala och skicka normala bilder till varandra. Det eskalerade dock och kvinnan beskriver att Soran helt oväntat börjar skicka bilder och filmsekvenser när han exempelvis onanerar. Kvinnan såg honom som en stor man och hade höga tankar om honom. Hon kunde aldrig tänka sig att en sådan godhjärtad feminist som Soran Ismail någonsin skulle kunna göra något liknande.

Våldtäkterna handlar om två stycken anmälningar mot Soran. Den första anmälan gäller en våldtäkt som utspelade sig i en park i centrala Stockholm där Soran skall ha tvingat in sitt kön i kvinnans mun och kallat henne för hora, detta inträffade på sommaren enligt anmälan. Den andra anmälan handlar även den om en våldtäkt som skall ha utspelat sig på ett hotellrum i Jönköping för ett par år sedan när han var ute på en av sina turnéer.


Manshaterskan Kakan Hermansson har beskrivit Soran Ismail som en av de få män som genom det förtryck han själv utsätts för förstår förtrycket av kvinnor. Hon menar även att Soran är ”en bra förebild för killar”. Vad hon tycker nu om denna sällsynta goda man återstår att se.


  • Publicerad:
    2017-11-26 18:00