MEDIA. I efterdyningarna av MeToo-skandalen och petningen av Fredrik Virtanen har Aftonbladet anlitat två genusexperter för att hindra liknande saker från att hända igen.

Feministen Virtanen ska botas med…ännu mer feminism

Senaste tiden har det krisat hårt runt Aftonbladet, inte minst på grund av att både Fredrik Virtanen och Ehsan Fadakar avskedats på grund av våldtäktsanklagelser. Nu ska Aftonbladet råda bot på detta – med hjälp av genusexperter.

Det är tidningens ansvarige utgivare och vd Sofia Olsson Olsén, som tidigare kritiserats för att hon med hänvisning till ”pressetiska regler” skyddat Virtanen, som ligger bakom beslutet:

”I dag börjar våra fristående genusexperter Christina Franzén och Solveig Warpman att intervjua medarbetare på redaktionen. Arbetet fortgår de kommande veckorna och ska landa i en nulägesbeskrivning om hur vi har det på Aftonbladet. Deras rapport lägger grunden för det förändringsarbete vi har framför oss.”

Det återstår att se hur de så kallade genusexperterna ska lyckas råda bot på våldtäktskulturen inom Aftonbladet. Fredrik Virtanen själv, men också den våldtäktsanklagade profilen Soran Ismail som hyllats av medieetablissemanget, har gjort karriär på att just vara feminist.

Samtidigt som krisen på Aftonbladet åker tidningens chef Sofia Olsson Olsén på semester till sin stuga i Sälen. ”Internt på Aftonbladet ska det inte ha fallit i god jord”, skriver Dagens Opinion.

Källa:
Under Aftonbladets kris – Sofia Olsson Olsén åker till stugan


  • Publicerad:
    2017-11-02 21:20