INRIKES. Sveriges Radio (SR) har inlett en internutredning mot en kvinnlig programledare. Detta då hon misstänks ha sexuellt trakasserat flera av sina medarbetare.

En kvinnlig programledare på Sveriges Radio är under utredning misstänkt för att ha sexuellt trakasserat flera av sina medarbetare.

— Hon har gått över gränsen mot så många, det handlar inte bara om ett sexuellt beteende, utan hon har också tillåtits ha ett maktbeteende som ingen chef tagit itu med, säger en medarbetare på SR.

Kvinnan, som ska vara en känd programledare, anklagas bland annat för att ha vidrört sina kollegor på ett ”olämpligt sätt” och för att ha utsatt personer för ”oönskad uppvaktning”. Vidare uppger andra SR-medarbetare att kvinnan nyckfullt missbrukar sin makt att hon kan få plötsliga utbrott och fryser ut dem som säger ifrån.

— Hon är helt blind för sitt maktmissbruk. Hon är en bra programledare och ibland jättetrevlig, men hon är helt gränslös mot sina medarbetare. Ingen vet när nästa utbrott ska komma, när man är älskad eller hatad, eller när nästa hand ska smygas runt midjan, säger en anonym SR-medarbetare.

Flera chefer på SR ska ha suttit i krismöten med anledning av kvinnans beteende och de anklagelser som riktats mot henne. Detta har föranlett att den kvinnliga programledaren har sjukskrivits ifrån sitt arbete.

Sveriges Radios vd Cilla Benkö vill inte kommentera anklagelserna mot programledaren.

Källa:
Känd SR-profil utreds för sextrakasserier


  • Publicerad:
    2017-11-06 08:45