HOLLYWOOD. Skådespelaren Joel Kinnaman uttalar sig nu om det amerikanska presidentvalet och Donald Trump. 20-25 procent av den amerikanska befolkningen är idioter eller läskiga fascister, säger Kinnaman.

joel-kinnamonDet är i en intervju med tidningen King magazine som den judiske skådespelaren Joel Kinnaman säger att han flyttar tillbaka till Sverige om den republikanske presidentkandidaten Donald Trump vinner det amerikanska presidentvalet.

– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Fyfan, säger Kinnaman till tidningen.

Anledningen är att Donald Trump representerar ”fascism” och att 20-25 procent är idioter som inte tycker som Kinnaman.

— Det är en jävligt läskig våg av fascism som drar över världen just nu. Det känns som att de där 20-25 procenten idioter som finns i varje land plötsligt har vaknat ur någon dvala och börjat tycka saker. Riktigt obehagligt, säger skådespelaren om det politiska klimatet.

Kinnaman uppger att det hade varit ”intressant” att se Bernie Sanders, som också är jude, som president men att han i slutändan ändå hoppas på att ärkesionisten Hillary Clinton tar hem det.

Joel Kinnaman, känd som karaktären Frank Wagner i Johan Falk-filmerna innan han helt plötsligt fick göra huvudrollen i Hollywoods storfilm Robocop, har tidigare också beskrivit Sverigedemokraterna som fascistiskt. När Kinnaman i en intervju med tidningen Forward beskrev Sverigedemokraternas ”fascism” talade han dock inte om det som något läskigt.

— Vi har ett fascistiskt parti i vår riksdag. De är väldigt anti-muslimska och jag tror inte att det judiska samfundet påverkas av det, sade han då.

Källa:
Kinnamans hårda ord till Donald Trump


  • Publicerad:
    2016-08-05 01:00