GRANSKNING. Nordfront fick idag in ett tips som på ett bra sätt illustrerar hur lömska och opålitliga politiskt korrekta medier är.

Natten mot tisdag den 11 februari fick ett homosexuellt par sin bil vandaliserad. Till skillnad från när nationella utsätts för liknande saker så högg politiskt korrekta medier direkt på den här nyheten. Bland annat Sveriges Radio skrev en artikel om händelsen.

Vandalismen mot bilen bestod i att någon hade ristat ”bög” och ”kuk” på den. Även en fullständigt oigenkännlig ”symbol” hade ristats på bilen. Sveriges Radio menade i sin första artikel att symbolen kunde vara en ”högerextrem symbol”.

Se ”symbolen” nedan:

"Något som skulle kunna påminna om en nazistsymbol", skriver SR om symbolen.

I en senare artikel har ”symbolen” som ”skulle kunna påminna om en nazistsymbol” enligt Sveriges Radio förvandlats till ett hakkors. Sveriges Radio skriver i den senare artikeln:

Det var i början av förra veckan som någon eller några ristade in ordet bög, könsord och även ett hakkors på det homosexuella parets bil i Mark.

Ingenstans i den första artikeln som utförligt beskrev vandalismen nämndes det att ett hakkors skulle ha ristats in i bilen, varför det bara går att anta att det som åsyftas är den helt oidentifierbara ”symbolen” som Sveriges Radio visade på en bild i den första artikeln.

Berättelsen tar dock inte slut här. Nämnas kan också att det homosexuella paret gjorde en stor grej av incidenten och med media i ryggen organiserades en stödmanifestation för paret. Nu i lördags, en vecka efter manifestationen, blev dock den ena av männen misshandlad av en grupp på två eller tre män.

— De slog en sten i ansiktet på mig och sparkade mig i sidan, säger mannen till Borås Tidning.

Mannen släpades sedan över en gångstig.

— Där började de slå och sparka mig. De skrek bögjävel och andra liknande ord, säger mannen.

— Det är rubricerat som hatbrott. Men vi har inga spår att gå på och har därför inte inlett någon förundersökning. Dyker det upp något nytt plockar vi givetvis upp ärendet igen, säger Johan Novenius vid Boråspolisen

Paret säger till Borås Tidning att de nu överväger att flytta från byn.


  • Publicerad:
    2014-03-03 02:40