VAL2014. Kravaller utbröt, ambulanspersonal angreps och oräkneliga explosioner hördes i Malmö efter att judiska tidningar hetsat mot ett tillståndsgivet torgmöte.

Skanskan.ses utsända tappade räkningen på antalet explosioner.

Skånskans utsända vänsterreporter tappade räkningen på antalet explosioner.

svt_demo_malmö

Mötesstörare.

Blod från en mötesstörare.

Blod från en mötesstörare.

Ambulanspersonal angripen, polishästar angripna och bomber kastades
Enligt den judiska tidningen Sydsvenskan ska ”tusentals” kulturmarxister slutit upp vid 11-tiden i motdemonstrationen mot det torgmöte som Stefan Jacobsson från Svenskarnas parti håller i Malmö, under lördagseftermiddagen.

På Flashback figurerar uppgifter om att det vid 11-tiden handlar om cirka 500 mötesstörare, varav en del är maskerade, som nu kommer att försöka störa det tillståndsgivna mötet.

Bilder från folksamlingen tycks visa ett par hundra mötesstörare, vilket gör den judiska tidningens uppgifter till en överdrift.

Vid 14-tiden har antalet mötesstörare dock ökat till ett tusental personer, samtidigt som bomber kastades mot torgmötet. En utsänd vänsterreporter från tidningen Skånskan rapporterade om hur ”bomber smäller hela tiden” och att han ”tappat räkningen på antal explosioner”.

Polisens pressmeddelande
Vid 15.30 släppte polisen i Skåne ett pressmeddelande:

Allvarlig ordningsstörning vid Limhamns torg

Vi har haft en situation på Limhamns torg i Malmö som är att betrakta som ett våldsamt upplopp. Upploppet startade 13.40 i samband med Svenskarnas Partis valmöte på torget då de anländer till platsen.

För att skingra de personer som orsakar det våldsamma upploppet använder vi polisrytteriet. Det våldsamma upploppet pågår i ca 30 minuter. Därefter normaliseras läget i ca 20 minuter.

Därefter startar ett nytt våldsamt upplopp, då våldsverkare försöker ta sig in i det avspärrade området.

Återigen använder vi polisrytteriet för att skingra våldsverkarna som i detta skede kastar stora gatstenar och ammoniak i stor omfattning mot polis, i synnerhet mot polisryttarna. Polisryttarna och våra hästar får också motta sparkar och slag. I samband med detta blir ett antal personer påridna, varav en person blivit allvarligt skadad. I nuläget vet vi inte hur allvarligt.

Vi har arbetat med att få in ambulanspersonal till plats, vilket har varit svårt. Det har tagit ca 20 minuter för ambulansen att ta sig igenom folksamlingen.

Både ambulanspersonal och polis har i detta läge blivit angripna av våldsverkare.

Judisk makt-media hetsar mot partiet
Partiet hade tillstånd att genomföra torgmötet, därför hade polisen tillsatt stora resurser för att säkerställa ordningen. Polisen räknade med att det skulle bli en av de största polisinsatser någonsin i Malmö, i samband med ett val.

– Det har funnits andra partier i Malmö som krävt extraresurser, men aldrig i den här omfattningen, sa Katrin Bergqvist, kommunikationsansvarig för polisens valkommendering till Sydsvenskan.

Ett flertal judiska tidningar, däribland Aftonbladet och Sydsvenskan, hjälpte till att mobilisera kulturmarxister till motdemonstrationen genom att ha publicerat hätska artiklar med rapporter om mötesplatser.

Även Helsingborgs Dagblad, som ingår i den judiska Bonnier-kartellen, publicerade i går en artikel som uppmanade till lagbrott för att hindra SvP:s torgmöte:

Ja. Du kan bli gripen. Du kan bli åtalad för ohörsamhet mot någon ordningsmakt eller störande av en allmän ordning. Jag vet inget om denna allmänna ordning. Det är inte min ordning.

Kristna hängde ut ”regnbågsflagga”
Även Svenska kyrkan i Limhamn hetsade mot det tillståndsgivna mötet i stadsdelen. De kristna höll under mötet en gudstjänst i sitt församlingshem, som ligger på torget.

– Vi vill markera allas lika värde. Och kommer göra den mest radikala och demokratiska handlingen i kyrkan samtidigt som mötet. Vi håller en öppen nattvard, säger Jonas Persson, församlingsherde, som även passade på att hänga ut en ”regnbågsflagga” från församlingshemmet.

Församlingsherden uppgavs vara ledsen att de inte kan ringa i kyrkklockorna på samma vis som andra kyrkor gjort för att störa tillståndsgivna möten.

– Tyvärr så ligger kyrkan så långt från torget, så det hade inte hörts ändå, meddelar Persson.

Kristna hissade "regnbågsflaggan" i protest mot Svenskarnas parti.

Kristna hissade ”regnbågsflaggan” i protest mot Svenskarnas parti.

En vecka av torgmöten
Mellan klockan 10.00 – 11.00 hölls under dagen ett torgmöte i Ystad. Torgmötet i Malmö är planerat till 14.00 – 15.00.

Stefan Jacobsson kommer i en veckas tid dagligen att hålla torgmöten i olika svenska städer, schema finns på partiets hemsida.

Filmer från mötesstörningen:

Bilder från mötesstörningen:

svt_demo_malmö_stor

Mötesstörare i Pildammsparken, i Malmö.

Kulturmarxister i Pildammsparken.

Mötesstörare i Pildammsparken, i Malmö.

Kommunister i Pildamsparken, i Malmö.

Mötesstörare i Pildamsparken, i Malmö.

Bild från Twitter, tåget har rört sig till Limhamn.

Bild från Twitter, tåget har rört sig till Limhamn.

Källor:
Tusentals i protestmarsch mot Svenskarnas parti
Demonstration mot nazistpartiet – polisen laddar


  • Publicerad:
    2014-08-23 11:14