MEDIA. Statliga Sveriges Television, som är en del av kraften bakom folkmordet på svenskarna, rapporterade nyligen om hur en folkgrupp i Indien gifter sig inom folkgruppen för att bevara ”förfädernas blod intakt”.

Parsiskt giftermålsfoto daterat till 1948. Idag uppges runt 100 000 parser finnas kvar i Indien.

Parsiskt giftermålsfoto daterat till 1948. Idag uppges runt 100 000 Parser finnas kvar i Indien.

”I Indien kämpar den lilla folkgruppen Parsis för sitt eget folks överlevnad”, skriver SVT om folkgruppen som gifter sig inom den egna folkgruppen för att bevara sitt blod intakt. Nyhetsmediet har besökt en av många så kallade dejtingfester där unga parser får träffa möjliga partners från samma folkgrupp.

— Jag har alltid vetat att jag vill gifta mig med någon ur min egen folkgrupp så jag brukade alltid gå på de här festerna, berättar Nilofar Curawalla, en av arrangörerna på dejtingfesten som SVT besökt.

Nilofars man, Murad Curawalla, berättar för SVT att paret gifte sig för några år sedan eftersom det är enklare att leva ihop med en person från samma bakgrund. Men han berättar även att för hans fru var den rasliga aspekten mycket viktig.

— Vi hade lite olika skäl. Jag ville gifta mig inom vår grupp för att det är enklare om man har samma traditioner. Men för min fru handlade det mycket om att bevara våra förfäders blod, säger han.

parserna ska ha utvandrat från Iran till Indien för tusen år sedan och giftemål utanför folkgruppen är inte accepterat.

— Våra förfäder flydde hit i små båtar för att rädda vår religion, så det minsta vi kan göra är att försöka träffa någon inom vår folkgrupp, förklarar Nilofar.

Källa:
De dejtar för folkgruppens överlevnad


  • Publicerad:
    2016-05-17 20:55