GRANSKNING. Kurdisk etnonationalist med agendajournalistik.

Båda SVT-anställda systrarna Bekhal Mohammadi och Kazhal Mohammadi är kurdiska etnonationalister som vill att stora landområden i Mellanöstern skall avpolletteras från ett flertal länder och tillfalla deras etniska grupp på ett exklusivt sätt.

I Sverige jobbar de dock med agendajournalistik som hela tiden syftar till att utmåla migranter som speciellt utsatta och som indirekt innebär att man spånar på olika idéer om hur man kan beskära etniska svenskar på deras skattepengar och överföra dem till andra intressegrupper.

Den 29 mars hoppade Mohammadi därför på somaliedrevet som syftar till att beskylla etniska svenskar för att massvis med somalier dör i onödan. Hon nämner samtidigt inget i sin artikel om att Sverige har 100 gånger så höga dödstal som Somalia.

Svenskar skall tömmas på alla resurser

Mohammadi inleder sin artikel med att påpeka att svenska myndigheters krisinformation kan misstolkas. Hon lanserar sen teorin om att färre somalier hade dött om de fått mer platser på äldreboenden, men föreslår också att somalierna måste få större bostäder.

Det som förbryllar Mohammadi mest är dock vad somalierna gör när svenska myndigheter ber dem ”värna de äldre” för då är det nämligen en stor risk att smittade somalier går hem till sina gamla för att ”vara med dem”.

Det är oklart hur många färre somalier som skulle dö om de flyttas in på äldreboenden där smittspridning i dag är extremt stor. Anläggningarna som dessutom är belagda med besöksförbud. Att hundratals etniskt svenska pensionärer kvävs till döds varje vecka på bland annat äldreboenden är tydligen inget som Mohammadi vill eller kan känna till.

När Mohammadi kontaktas vägrar hon att svara på frågan om hon vill att Kurdistan skall återuppstå som land och även om hon är kurdisk etnonationalist, men hon förnekar inte information:

Gällande coronaviruset menar hon att svenskar inte att har ”problem med information”.

Sverige har ju 50 procent fler dödsfall än hela Afrika?

— Dödsfall har inte med informationen att göra.

Efter detta slänger Mohammadi på telefonen.

Rättshaverist privat

Under 2016 körde Mohammadi rakt ut i vägen där hon hade väjningsplikt, vilket orsakade en allvarlig olycka, och blev då av med körkortet eftersom det var under hennes prövotid. Hon gillade dock inte detta och drog igång en rättsprocess mot förvaltningsrätten i Stockholm och anförde att ”En väjningspliktsskylt förekom bara precis där vägen slutade”.

Rätten avslog dock hennes begäran att slippa nytt förarprov efter spärrtiden.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:14