GRANSKNING. Assyrisk etnonationalist understöder hat mot svenskar.

Shamiram Demir, som har hela sin Facebooksida fylld med information om att det assyriska folkmordet 1915 måste erkännas på bredare front, hoppade snabbt på Randhawas falska och påhittade information om somalier som den enda drabbade folkgruppen i Sverige.

Enligt hennes artikel har SVT:s krav på mer resurser för migranterna gett resultat och SDN Västra Hisingen har nu hela sex invånarguider ”sen ett par månader (i klippet står det ”sen ett par veckor”) som informerar om ”risker”. Enligt Demir är den somaliska guiden aktiv med telefonsamtal, affischer, men även genom ”mejl, sms och olika appar.” Guiden Layla Ahmed säger att hon ”ringer helst, eller kanske träffar folk på torget”.

Ahmed menar att somalierna inte har tagit viruset på allvar eftersom de ”går till jobbet”, detta trots att SVT själva rapporterat om upp till 80% arbetslöshet inom gruppen. Demir ifrågasätter inte detta och Ahmed markerar ännu hårdare, samtidigt som moskén fylls på bakom henne med ”alla går ju till jobbet” och menar att ingen hade kommit till bönerummet om de INTE jobbat. Reportaget gjordes i samarbete med Sandy Hansson.

Att resurser tas från etniska svenskar som samtidigt beskylls för att inte ha informerat ”sina migranter” verkar inte reportageteamet vara bekymrade över.

Marknadsför rasifierade kändisar

I en annan artikel samma dag informerar Demir om en ny kampanj där utländska kändisar skall informera på ”bland annat somaliska, persiska och assyriska”. Assyrierna, som vid detta lag borde kunna tillgodogöra sig information på svenska, är mest kända för massövergrepp på svenskar i Södertälje 1977 där kättingar, kedjor och domkrafter användes och som avslutades med att Södertälje tingsrätt dömde en svensk till åtta års fängelse och i princip frikände alla assyrier.

Hursomhelst behövs nu färska svenska riksdaler för att Jimmy Durmaz skall lära assyrier att nysa i armvecket på hemspråk, detta efter att de nyttjat etniska svenskars hemland under över 40 års tid.

Det framgår inte om assyrierna behöver informationsunderstöd på flera olika assyriska dialekter eller inte precis som kurderna vars folk har två dialekter att tillgå från svenska myndigheter.

En somalisk idrottare meddelar i hennes klipp att det är bra att man översatt information till olika språk.

På Facebook gillar hon fd vänsterextremisten ”Viralgranskaren” och feministiska tidningen Huffington Post förutom ett 20-tal som hyllar assyrisk etnonationalism. På Facebook följer hon AssyriansWithoutBorders vars slagord är ”En ursprungsbefolkning utan rättigheter”, något som hon nu själv medverkar till, fast mot etniska svenskar.

Socialistiska regler om bostadsrätt gäller inte Demir

I Sverige får man som bekant inte hyra ut sin bostadsrätt om man inte har skälig anledning så som temporär utlandsstationering eller liknande. Denna regel skall dock inte behöva gäller Demir och hennes assyriska släkt. I en inlaga till Göteborgs tingsrätt skriver hon att hon inte vill flytta in i den själv eftersom ”lägenheten är för liten för mig och min dotter”. Hon erkänner vidare att hon redan haft den uthyrt i flera år, men kräver att hennes bror som är ordningsvakt måste få bo i den och han är jättebra på ”vårstädning” och ”höststädning”.

Lägenheten som Demir inte fick plats i har en boyta på 73 m2. Hennes nuvarande lägenhet är på 64 m2.

Det är oklart hur en assyrisk etnonationalist som inte erkänner svenska folkets existens eller rätt till lidande har fått jobb på SVT.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:18