GRANSKNING. P4 Västernorrland nu på arabiska.

Ylva Holmgren skrev den 31 mars om att P4 börjar sända på arabiska för att nå ut med riktad information om coronaviruset. Holmgren hyllar detta och samtalar med Abdullatif Haj Mohammad som menar att araber ”missar mängder av information”.

Han säger också att det sprids ”falska nyheter” och menar att ett samarbete med landets värsta håla för vänsterextremister (SVT) som just nu själva massproducerar fejkade nyheter om olika minoriteters lidande skulle lösa många problem.

Samtidigt som SVT drevar för och staten satsar mångmiljonbelopp på översättningar och privatlärare åt somaliska analfabeter kvävs just nu 100-tals svenska pensionärer till döds varje vecka.

Holmgren påstår att en redaktör gett instruktioner på morgonmötet om att uppmärksamma det hela.

Både SVT och SR har identifierat informationsspridning som ett stort problem?

— Ja, det skulle jag väl säga.

Är det araber eller även andra grupper?

— Nej, det vet jag inte.

Holmgren hänvisar sen till ansvarig utgivare Kristin Dalin Hånell som inte vill berätta vem som kommit med idén. Hon menar vidare att de bestämmer lokalt vad de skriver om.

Har SVT Västernorrland någonsin producerat en artikel där etniska svenskar utmålas som mer lidande än någon annan grupp?

— Jag tänker inte ägna tid åt det.

Det kan inte bero på att ni aldrig har gjort det?

Hånell lägger sen på luren.

Hyllar välfärdsmigrationen från Afghanistan

Att den afghanska befolkningen i Sverige stod för nästan 10% av alla sexualbrott i landet under början av 2017 är inget som ”intresserar” Holmgren, men däremot växte hennes skrivlust när hon hörde talas om Teater Sojas pjäs ”Flyktfåglar”.

En 12-årig pojke skall ha flytt ensam hela vägen från Somalia till Sverige genom massa krigsområden. Enligt texten har 11-åriga svenska barn hjärntvättats med pjäsen i Sundsvall och två tyckte att det ”var hemskt” och att det ”var synd om honom”. Holmgren hoppades i sin artikel att pjäsen sprider sig över hela Norrland.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:19