GRANSKNING. Hatdrevade mot Leif Östling, letar nu lidande ”minoriteter” under coronakrisen.

Karin Fallenius är mest känd för att hon under 2019 startade ett brett hatdrev mot Leif Östling efter att han ställt upp på en intervju med Mikael Willgert på SwebbTV, en Youtube-kanal med en stor variation av öppenhjärtiga intervjuer.

Fallenius menade i sin artikel att Östling legitimerade svensk ”vit-makt” rörelse och startade samtidigt ett drev där hon ville få Östling sparkad från olika engagemang.

I sin artikel om Östling använder hon Stiftelsen Expo som referens, en organisation som startades av bland annat den grovt rashatande Tobias Hübinette på 90-talet med uttalanden som: ”Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande” i bagaget.

SwebbTV-intervjun som just nu har 4 000 ”tumme upp” och 110 ”tumme ner” har kommenterar som ”är definitionen av vit makt miljö numera att två vita män pratar med varandra?” och ”och nu fick han sparken på grund av det röda drevet, och folk påstår att Sverige har yttrandefrihet. Nej i Sverige får du inte tycka annorlunda än SVT.”

Fallenius firade sitt hatdrev dagen efter med en artikel om att Östling lämnat Södertälje Science Parks ordförandeskap. Hon misslyckats dock med sitt troliga huvudsyfte, att totalförstöra och radera hela SwebbTV:s hela arkiv på 450 videos på Youtube, någon som SVT:s anställda, under ledning av paret Dennert, försökt med genom massanmälningar i flertalet år.

Oroar sig över äldre assyrier och syrianer

I samarbete med den assyriska etnonationalisten Linda Asmar oroar hon sig mycket över att många fler av den folkgruppen dör än etniska svenskar och skriver en artikel om detta den 24 april.

Hon hade dock redan i mars varit orolig för assyrierna då hon skrev en artikel om hur deras kyrkobesökare tvingas till ”förändringar i traditionen”.

En person i inslaget tycker det är bra att man numera inte ”stoppar i munnen när man ger brödet och så där”. I övrigt framgår av klippet att de flesta i denna ”utsatta grupp” håller ett mycket nära avstånd, så nära som många etniska svenskar enbart gör under rockkonserter om de står nära scenen. Det framgår också av klippet att de fortsatt kramas och pussas när de hälsar på varandra.

Hennes kollega Asmar har i andra artiklar framfört att svenska myndigheter borde stängt kyrkorna tidigare. Det är oklart om de enbart menar kyrkor för väldigt närgångna kulturer eller även de svenska.

Hittar på falsk statiskt för ”minoriteter”

Coronaviruset har som bekant sitt epicentrum i Stockholm och kringliggande städer, något som är naturligt då befolkningstäthet är betydligt större i storstäder och de internationella flygplatserna normalt ligger där.

Fallenius påpekar i en artikel den 24 april att personer som fötts i Syrien utgör cirka 3 procent av covid-fallen trots att de bara är 2 procent av hela Sveriges befolkning. I samma rapport framgår att personer födda i Finland har tre gånger så hög dödlighet som somalier och mer än dubbla dödligheten jämfört med syrier men detta nämner inte Fallenius, troligtvis då det rör sig om en ”vit etnicitet”.

En annan förklaring kan vara att ”det vore jättekrångligt och svårt arbete utanför hennes kompetens”, men vi lämnar det osagt.

Hyllat sönderklipp av Sveriges kulturarv

I sociala medier är Fallenius helt anynom och man kan därför inte se vilka vänsterextrema grupper som hon är lierad med. På SVT:s hemsida återfinns dock en hyllningsartikel om SVT:s beslut att ”klippa bort material som uppfattas som kränkande i tv-serien om Pippi Långstrump”.

I övrigt kan man se att hon skapade sin Twitterprofil i oktober 2012 och att hon direkt började följa ”Stiftelsen Expo”. På senare tid har hon lagt till ”Civil Rights Defenders” och asylaktivisterna ”Läkare Utan Gränser” som tidigare har klagat på kvaliteten på kinesiska gummibåtar som flyktingsmugglare använder. Det senaste tillägget skall vara den ”idella förening” Asylrättscentrum.

Fallenius har sökts för en kommentar vid flertalet tillfällen utan resultat.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:03