GRANSKNING. Oro över flyktingar i Grekland.

Enligt Tomas Wagner skall ”flyktingarna” på ön Lesbos i Grekland vara i riskzonen nu när coronavirus härjar på det norra halvklotet.

Wagner anför att det finns ”små möjligheter att tvätta händerna” och drevar sen vidare med att ön är för liten för att kunna ”isolera” folk. Som referens använder han vänsterextrema ”Läkare Utan Gränser (LUG)” som tidigare klagat på att ”kineser” säljer så bräckliga gummibåtar att flyktingsmugglingen inte fungerar som de vill, en minst sagt bisarr nyhet som spreds vidare i nästan alla tidningar i Sverige via TT.

I klippet får LUG utan följdfrågor påstå att ”enda sättet är att evakuera lägret”.

Wagner säger sig ha fått uppdraget av en redaktör, men försöker förklara:

Vet du har LUG menar med detta?

— Jag vet inte vad han menar eller vart.

Varför måste man ta upp utländska grupper i Europa gällande coronaviruset när trångboddhet finns över hela Europa?

— Det finns inga möjligheter att hålla rent och hålla avståndet där.

Det finns inga inslag av aktivism i ditt arbete?

— Nej, det finns det inte.

Tror du att SVT har lyft fram etniska svenskar som mer lidande i något sammanhang de senaste 10 åren?

— Men det är ett konstigt sätt att skriva en artikel på. Man lyfter väl en nyhet eller intressant företeelse.

Om man aldrig kan nämna ett enda fall där etniska svenskar drabbas mer av någonting då är väl rapporten att utlänningar drabbas inte något mer annat än aktivism?

— Man säger att de har högre smittspridning. Jag ser det som fakta i så fall. Siffror som talar för att så är det. Vill du veta det, eller inte veta det. Skulle jag vara pensionärsaktivist för att jag skriver om pensionärer?

I övrigt är det nästan helt omöjligt att ställa frågor till Wagner eftersom han nästan helt uteslutande bara ställer motfrågor.

Inga öppna gränser från Egypten

Wagner har i tidigare artiklar beklagat sig över att det är ”svårare för migranter från Egypten att ta sig till Europa”. I klippet påstår SVT vidare att ”Egypten kritiseras hårt för bristande respekt för mänskliga rättigheter” när de sätter press på regeringen att öppna migrantflödet. I övrigt påstår sig SVT haft kontakt med en person som försökt ta sig över två gånger och ”nästan drunknat”.

På sociala medier gillar Wagner blandat annat de vänsterextrema klimataktivisterna ”Röda Spykister” och ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack.” som ofta jämför SD:s ledare med Adolf Hitler. Hans fru gillar vänsterfeministiska ”Supersnippan”, Feministiskt Initiativ och flera andra sidor som är normalt förekommande bland SVT:s personal.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:06