GRANSKNING. Ifrågasatte Greta, nu tillbaka i sadeln med vänsterextremism.

Erika Bjerström gjorde under 2019 det stora misstaget att kalla SVT:s personals stora idol Greta Thunberg för ”vänsterpopulistisk” och blev därefter jagad på sociala medier där hon kallades för nazist och klimatförnekare.

Bjerström har nu dock snabbt varit framme för att peka ut icke-vita som speciell utsatta av coronaepidemin, något som är en lögn och helt felaktigt.

På ett helt hysteriskt sätt fokuserar hon på datapunkter helt tagna ur sitt sammanhang för att kunna ”rasdreva” med sina kollegor som vägrar se helheten i pandemin. Istället går hon vitt och brett över svenska lik för att marknadsföra andra etniska gruppers lidande, ofta med lögnen som vapen.

Beklagar sig över stora resursbrister i Afrika, hyllar dem för ”mobilappar”

Bjerström var först ut med en artikel den 22 mars där hon beklagar sig över att afrikanerna är ”trångbodda”. Hon menar också att afrikanerna ”sover nära varandra” och ”saknar rinnande vatten”. Hon är också väldigt orolig över att smittspridning kommer att ”likna det vi sett i Kina, Europa och USA”.

Vidare hyllar hon afrikanerna för att de har utvecklat ”mobilappar” och ”rutiner för smittspridning” under bland annat ebolaepidemin och avslutar med att ”det är erfarenheter som nu är värdefulla för länder utanför Afrika”. Det återstår att se om afrikanernas egenutvecklade mobilappar kommer minska smittspridningen på svenska ålderdomshem.

Ljuger om amerikansk statistisk

I en artikel den 9 april ljuger Bjerström och skriver att latinos i USA är ”starkt överrepresenterade bland dödsfallen”. Det finns överhuvudtaget inga sådana fakta presenterad av USA myndigheter. Däremot har CDC (Center for Disease Control and Prevention) nyligen meddelat raka motsatsen.

I studien som släpptes 22 april var endast 8 procent av patienterna latinos trots att de var 14 procent av befolkningen.

Även APM Research Lab i USA bekräftar att Bjerström ljuger i studier som täcker alla USA:s delstater. Det skall i sammanhanget noteras att APM betraktas som ”Left Center Biased, Liberal – Democrat i USA”,

Även deras studie visar att latinos är underpresenterade i nästan varenda amerikansk delstat.

När subsahariska Afrika hade runt 500 dödsfall totalt, visade det sig att Europa och USA gemensamt har ungefär 200 000. Bjerström väljer ändå att leta upp statistik i USA som ger svarta en markör om ”speciell utsatthet i coronatider”, något som på en global basis är en total lögn. Hon skriver i sin artikel, där hennes handplockade data utgör kärnan, att ”coronaepidemin satt den inbyggda bristen på jämlikhet i blixtbelysning”.

Kan nu Bjerström välkomnas in i SVT:s värme igen trots ”karaktärsmordförsöket” mot SVT:s stora gudinna och idol Greta Thunberg? Hon borde i alla fall vara på bättringsvägen, även om det oklart om både Stalin- och Maofalangen på SVT långsiktigt kommer att förlåta henne.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:07