MÅNGKULTUR. I lördags misshandlades två 16-åriga tvillingsystrar grovt av unga rasfrämlingar i centrala Linköping. När pappan gick ut på Facebook och vädjade om hjälp med att identifiera gärningsmännen blev han kallad lögnare och rasist av vänstergruppen ”Människor mot rasism”.

I  lördags misshandlades 16-åriga tvillingsystrarna Jessie och Nicolle Holm Hampe grovt av unga rasfrämlingar i centrala Linköping efter att de varit på McDonalds och ätit.

Det började med att Nicolle antastades av rasfrämlingarna. När de fick nej på sina integritetskränkande inviter blev de våldsamma. Nicolle fick flera slag i ansiktet, varav ett så att trumhinnan sprack.

Då rusade tvillingsystern Jessie till undsättning med resultatet att även hon misshandlades allvarligt. Bland annat fick hon motta flera sparkar i magen och mot bröstkorgen så att flera revben knäcktes.

Efter händelsen gick systrarnas pappa ut på Facebook med en vädjan om hjälp att få fast kvinnomisshandlarna.

 

Trots att systrarna fått hjälp av polisen att ta sig till sjukhus och hade tagit mobilbilder på förövarna, påstod aktivister från Facebook-gruppen ”Människor mot rasism” att misshandeln var påhittad i syfte att ”smutskasta ensamkommande”.

Antirasisterna drog igång ett drev av hets och hat mot både pappan och hans misshandlade döttrar.

– Jag blir ledsen, för de skriver så elaka saker. De kallar min pappa ”jävla lögnare”, och skriver att vi allihop borde dö i cancer, säger Jessie Holm.

Även efter att polisen bekräftat att den grova misshandeln ägt rum, fortsätter ryktesspridningen i ”antirasistiska” vänsterkretsar i sociala medier.

Tvillingsystrarnas mamma Sunniva Hampe är också arg över ryktesspridningen:

– Det känns för jävligt. Det de behöver är stöd, att höra ”ni har inte gjort något fel”. Istället får de höra att de är lögnare, och att alltihop är påhittat som politisk propaganda.

Enligt lokaltidningen Corren har en ”pojke som ännu inte fyllt 18 år” gripits och erkänt att han deltagit i misshandeln av två tonårsflickor utanför McDonald’s i Linköping. Den andra gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Källa:
Systrarna misshandlades av invandrarungdomar – familjen anklagades för att vara rasister och ljuga


  • Publicerad:
    2018-07-19 13:15