Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Maktkamp mellan kriminella och samhället – våldsamheterna i Märsta var gängens hämnd

INRIKES. Det pågår en enorm maktkamp mellan kriminella och samhället där myndigheternas åtgärder kan komma för sent och vara för små. I början av november gick kriminella nätverk som ville demonstrera sin makt till våldsamma angrepp efter att polisen gjort en rad ingripanden mot dem.

Bilbrännarorgie i Sigtuna kommun – 12 bilar brann

INRIKES. Under natten till i dag brann 12 bilar och en husvagn i Sigtuna kommun. Det är enligt statsradion ”oklart” varför det ”började brinna” i fordonen, dock rubricerar polisen det hela som skadegörelse genom brand.

Afghan häktad för våldtäkt mot två flickor

MASSINVANDRINGEN. En afghansk man har häktats misstänkt för att ha våldtagit två minderåriga flickor i Märsta.

Polisen kunde inte kontrollera “ungdomsgäng” – två fritogs

STOCKHOLM. När en polispatrull kontrollerade en bil där gängmedlemmar färdades kunde de beslagta tunga vapen och en halv miljon kronor i kontanter. Men personerna i bilen kunde inte gripas, då dessa fritogs av ett maskerad så kallat ungdomsgäng.

Syrier våldtog kvinna under lägenhetsvisning

MÅNGKULTUREN. En syrisk man våldtog en landsmaninna när hon var hemma hos honom i Märsta för att hyra hans lägenhet.

Märsta drabbades av flera bilbränder under natten

BROTT. Under loppet av två timmar brann det på fem olika platser i Märsta under natten mot söndag. Det råder ännu oklarhet kring exakt hur många bilar som eldhärjades men mellan åtta och tretton bilar handlar det om.

Stenkastning tillhör numera polisens vardag

MÄRSTA. Natten till tisdagen var det oroligheter i mångkulturella Märsta och när polisen kom till platsen möttes de av stenkastande ynglingar.