STOCKHOLM. När en polispatrull kontrollerade en bil där gängmedlemmar färdades kunde de beslagta tunga vapen och en halv miljon kronor i kontanter. Men personerna i bilen kunde inte gripas, då dessa fritogs av ett maskerad så kallat ungdomsgäng.

Det var under fredagskvällen som polisens specialstyrka Team 2022, som arbetar särskilt mot gängbrottslighet, följde efter en misstänkt bil i Märsta. Efter en kortare biljakt ska bilen ha kraschat och två personer flytt från platsen till fots.

Polisen ska ha hunnit ikapp personerna, varav en visade sig vara en känd gängkriminell man i 30-årsåldern som nyligen förhörts i samband med ett mord. Men man lyckades inte frihetsberöva rymlingarna då det enligt uppgift ska ha dykt upp ett ”maskerat ungdomsgäng” som man inte kunde kontrollera.

— Det har uppstått någon form av bråk. Men jag kan inte uttala mig om de närmare detaljerna, där råder förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Han bekräftar också att det så kallade ungdomsgänget ska ha lyckats frita de gripna personerna. Däremot kunde man beslagta en AK-47 och en halv miljon kronor i kontanter från bilen.

De två personerna som man misslyckades att gripa är nu efterlysta samt anhållna i sin frånvaro, misstänkta för grovt vapenbrott och grov vårdslöshet i trafik.

Källa:
Ungdomsgäng fritog två personer från polispatrull


  • Publicerad:
    2019-02-03 20:00