MÅNGKULTUREN. När ska politikerna tala klarspråk om gängvåldet?” frågar sig debattören Mattias Lindberg retoriskt efter riksdagspartiernas misslyckade samtal om gängbrottsligheten.

Arkivbild.

”Tror Sarnecki och Löfven att människor inte klarar av att förstå att den ökning av dödsskjutningar vi sett sedan 1990 har med migration och integration att göra? Sluta dumförklara allmänheten”, skriver Mattias Lindberg i en debattartikel i dagens Expressen.

Artikeln är skriven med anledning av det möte som alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna bjöds in till av regeringen för att diskutera det ökande gängvåldet i Sverige.

Lindberg anser att det är surrealistiskt hur politiker och kriminologer vägrar tala klarspråk om att det finns ett orsakssamband mellan ökade gängskjutningar i Sverige och den migrations- och integrationspolitik som bedrivits de senaste decennierna.

Han nämner som exempel hur statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju i SVT nyligen förklarade att det ökande gängvåldet beror på arbetslöshet.

Ett annat exempel är när juden och kriminologen Jerzy Sarnecki i en debattartikel 2016 skrev att ”invandrare bara blir de nya fattiga som tar över de problem inklusive överrepresentationen i brott som den gamla gruppen fattiga infödda hade”.

Lindberg menar att det i verkligheten finns ett starkt samband mellan ökningen av grovt våld och den vansinniga massinvandringspolitiken. Han skriver:

DN undersökte gärningsmän för mord och mordförsök med skjutvapen och fann att av 100 personer som knyts till mord och mordförsök med skjutvapen har 90 minst en utlandsfödd förälder. Expressen kartlade bakgrunden för 192 gängmedlemmar i Stockholm och kom fram till att 94,5 procent hade minst en utrikesfödd förälder.

Lindberg framhåller att det är grundlöst ideologiskt önsketänkande från Sarnecki och regeringen när de påstår att vi ”i en kontrafaktisk situation utan de senaste decenniernas invandring skulle haft samma ökning av skjutningar, men då av mördare med svensk bakgrund”.

Debattören avfärdar också påståendet från bland andra Morgan Johansson (S) om att det är liten risk att allmänheten drabbas av gängkriminaliteten. Verkligheten visar att risken för vittnen att drabbas av repressalier i form av hot eller våld ökar när det finns ett helt gäng bakom en åtalad gärningsman.

Han påpekar också att affärsidkare i utsatta områden är maktlösa mot gängen och att boende i områdena får acceptera otryggheten att tvingas se gängens öppna knarkhandel på allmän plats.

Lindberg avslutar med en uppmaning till makthavarna att gå till botten med de mekanismer, det vill säga massinvandringen och mångkulturen, som gjort att det grova våldet på allmän plats ökat kraftigt i Sverige.

Källa:
När ska politikerna tala klarspråk om gängvåldet?


  • Publicerad:
    2019-09-12 11:30