Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Flera myndigheter drabbade av tekniska problem

Valmyndighetens interna system ligger nere Undersöker potentiella cyberattacker.

Myndighet försöker släta över The Great Reset i ny rapport

Totalförvarets forskningsinstitut försöker förminska vad Klaus Schwab och WEF försöker åstadkomma Nordfront presenterar listan för Young Global Leaders i hela Norden. 

Myndighetssajter lovar anonymitet men skickar IP-adresser till Google

INRIKES. Ett stort antal offentliga webbplatser skickar vidare besökarnas personuppgifter till Google utan att informera om det. Myndigheter som Åklagarmyndigheten och SCB har dessutom utlovat anonymitet samtidigt som de skickat besökarnas IP-adresser till det multinationella internetföretaget.

Konstnärsnämnden ger miljontals kronor i bidrag till kompisar

INRIKES. Det har kommit fram att ledamöter inom myndigheten Konstnärsnämnden har delat ut miljontals skattepengar i bidrag och stipendier till personer de känner.

Svenska myndigheter kan vara utsatta för spioneri

SVERIGE. Säkerhetspolisen varnar för att svenska myndigheter kan vara utsatta för spioneri. Hotet kan till exempel komma från externa företag, vars tjänster myndigheterna har upphandlat. Utsatta områden är it-drift, bevakning och lokalvård.

Undersökning från SIFO – polisen tappar igen

UNDERSÖKNING. Under tisdagen släpptes Anseendeindexet för Myndigheter 2016 från undersökningsbolaget TNS-SIFO. Undersökningen visar att Polismyndigheten tappar för andra året i rad och att Konsumentverket ligger i topp.