Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Korrupt kommunchef fick sparken – fått nytt toppjobb efter namnbyte

INRIKES. Mikael Lekfalk sparkades från sin post som kommundirektör i Luleå efter att ha lagt över en halv miljon kronor av skattebetalarnas pengar på en personlig mentor utan att informera kommunstyrelsen om detta. Nu har han fått ett nytt kommunalt toppjobb som social- och äldredirektör i Nacka kommun.

Aktivism i Fisksätra

På söndagen den 19 januari bedrevs aktivism i Fisksätra i Nacka kommun. Några hundra flygblad delades ut och en bunt med klistermärken sattes upp.    

Basaktivism i Fisksätra

Fredagen den 10 januari var medlemmar från Näste 1 i Fisksätra och delade flygblad.

Aktivism i Orminge

Den 26 december hängde medlemmar från Näste 1 upp en banderoll och delade ut flygblad i Orminge i Nacka kommun.  

Aktivism i Orminge

På måndagen den 23 december delade medlemmar från Näste 1 ut flygblad i Nacka kommun. Därefter hängdes en banderoll upp över Värmdövägen.

Flygbladsutdelning i Orminge

På söndagen den 22 december delade medlemmar från Näste 1 ut 300 flygblad ut i Orminge.

Flygbladsutdelning i Björknäs

Medlemmar från Näste 1 delade onsdagen 18 december ut flygblad i Björknäs i Nacka kommun.

Afrikanerna bakom ungdomsrånen i Nacka

MASSINVANDRINGEN. Idag dömdes fem invandrare för ungdomsrånen i Nacka. Fyra av dem var afrikaner och den femte östeuropeisk invandrare.  

Polisen sätter in hästar för att bekämpa det afrikanska gänget i Nacka

KULTURBERIKNING. Polisen uppgav under tisdagen att de ska ha gjort någon sorts framsteg när det kommer till att få stopp på det afrikanska gänget som sätter skräck hos unga i Nacka. Exakt vad kan de dock inte säga. De meddelar även att hästar kommer att börja patrullera i området för att ingiva en ”trygghetskänsla” bland invånarna.  

Nacka kommun har köpt bostadsrätter för 305 miljoner till nyanlända

INRIKES. Nacka kommun har sedan januari ifjol köpt bostadsrätter till nyanlända rasfrämlingar för 305 miljoner kronor.

Nacka kommun köper Hells Angels-villan för sex miljoner

SALTSJÖ-BOO. Villan i Saltsjö-boo som använts som klubblokal av Hells Angels har nu köpts av Nacka kommun för närmare sex miljoner. Kommunens tidigare planer på att husera ”ensamkommande flyktingbarn” i villan har väckt kraftiga protester hos boende i området.

Nu vill grannarna i Saltjö-boo köpa Hells Angels-huset

SALTSJÖ-BOO. Det har tidigare rapporterats om stark oro och arga protester från boende i Saltsjö-Boo som hellre bor grannar med Hells Angels än så kallade ensamkommande flyktingbarn. Nu ger sig invånarna själva in i striden om att köpa den villa som idag används av Hells Angels, men som Nacka kommun vill lägga beslag på för att göra om till asylboende.

Invånare vill hellre bo grannar med Hells Angels än asylboende

SALTSJÖ-BOO. Nacka kommun vill köpa en fastighet som för närvarande används av mc-klubben Hells Angels, för att göra om denna till flyktingförläggning. Detta har lett till starka reaktioner och protester bland de boende i området. De vill hellre ha Hells Angels som grannar, än ”ensamkommande flyktingbarn”.

Nacka kommun skrotar äldreboendeplaner – ger lokalen till invandrare istället

STOCKHOLM. Graninge stiftsgård i Nacka kommer inte som planerat att bli ett äldreboende, utan den anrika byggnaden ska nu istället användas för att inhysa invandrare.