KULTURBERIKNING. Polisen uppgav under tisdagen att de ska ha gjort någon sorts framsteg när det kommer till att få stopp på det afrikanska gänget som sätter skräck hos unga i Nacka. Exakt vad kan de dock inte säga. De meddelar även att hästar kommer att börja patrullera i området för att ingiva en ”trygghetskänsla” bland invånarna.

Ett afrikanskt gäng sprider skräck hos barn och unga i den välbärgade Stockholmsförorten Nacka. Gänget har både hotat, misshandlat och rånat flertalet barn den senaste tiden, där till och med barn så unga som 8 år har blivit utsatta.

Polisen uppger sig dock göra framsteg i jakten på afrikanerna och ska under tisdagen ha hämtat in flera personer till förhör. Samma dag genomfördes även en del husrannsakningar på ett flertal platser i länet. Polisen passar även på att klappa sig själva på axeln genom att påpeka att tisdagens ingripanden ska ha ”gjorts möjliga av ett gediget utredningsarbete”. De vill dock inte gå ut med på vilka grunder tillslagen har gjorts eller vad de har kommit fram till.

Johan Kust, kommunpolis i Nacka lokalpolisområde, säger sig uppleva att folk successivt ska ha börjat tappa en del av trygghetskänslan och blivit mer oroliga i området. Han säger vidare att de dessutom nu har en annan ”lösning” för att försöka stävja kriminaliteten i området, nämligen hästar.

Kust tror att hästarna kommer vara ett bra komplement till poliserna och ingiva en ”trygghetskänsla” hos lokalborna.

— Hästarna är ju ganska bra med tanke på att ryttarna sitter högt upp med sina reflexvästar och syns. Dessutom ser de väldigt bra ifrån sina hästar om något inträffar eller någon behöver hjälp, säger Kust.

Källa:
Hästar ska stoppa rånvåg mot barn i Nacka


  • Publicerad:
    2018-01-24 20:55