Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

IS tar på sig terrordådet i London

Av Redaktionen, 2017-03-23
redaktionen@nordfront.se

UTRIKES. Terrorsekten Islamiska staten har nu tagit på sig gårdagens terrorattack i London där tre personer avled och 29 personer skadades svårt.

Gärningsmannen som dödades i samband med gårdagens terrorattack i London beskrivs nu av IS som ”en soldat av Islamiska staten”.

Under gårdagen genomfördes ett terrordåd på Westminster Bridge i London där fyra dog, inklusive en polisman och en gärningsman. Samtidigt vårdas 29 personer på sjukhus för skador de ådragit sig i samband med dådet och minst sju av dessa kämpar just nu för sina liv.

Sammanlagt åtta personer ska ha gripits misstänkta för inblandning i dådet, varav fyra stycken i Birmingham. Trots detta säger sig polisen utgå från att den döde gärningsmännen ”agerade ensam” och man uppmanar människor att inte sprida någon information om de gripna.

Idag tog även terrorsekten Islamiska staten (IS) på sig attacken som alltså skedde på årsdagen av terrordådet i Bryssel, som krävde 32 dödsoffer och 270 skadade, vilket IS även påstår sig ha legat bakom.

Det är via propagandaorganet Amaq som IS har tagit på sig dådet i en skrivelse där man beskriver den döde gärningsmannen som en ”soldat av Islamiska staten”. Mannen i fråga ska ha varit född i Storbritannien och tidigare utretts av den brittiska säkerhetstjänsten MI5 för kopplingar till terrororganisationer.

Samtidigt kommer uppgifter om att Stockholmspolisen har gått in i stabsläge och man bevakar bland annat riksdagen med förstärkningsvapen med tanke på gårdagens händelser i London.

Se filmklipp från dådet HÄR.

Källor:
Här rapporterar vi live om attacken i London
Islamiska Staten tar på sig terrorattacken


  • Publicerad:
    2017-03-23 13:55