MUSIK Denna vecka presenterar Nordfront låten ”The Fields of Ard Skellig” från det populära spelet ”The Witcher 3: Wild Hunt”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då kulturredaktören Daniel Olofssondaniel.olofsson@nordfront.se.

I tisdags släpptes en ny version av låten ”The Fields of Ard Skellig” på Youtube. Låten framförs här av musikern Malukah som är känd för att producera covers på populära låtar från olika datorspel. Just den här låten kommer från actionrollspelet ”The Witcher 3: Wild Hunt” som ursprungligen är från 2015 och är ett av de mest sålda och prisade spelen någonsin.

Låten släpptes i början av veckan som marknadsföring inför onsdagen, då en uppdaterad version av spelet för next gen-konsoler släpptes till försäljning för nya spelare och som kostnadsfri uppdatering till de som redan äger originalspelet på PC eller äldre konsoler.

”The Fields of Ard Skellig” spelas upp i spelet när spelaren besöker Skellige-öarna som både i spelet och böckerna kulturellt framställs som en blandning av Skottland och nordisk vikingakultur. Melodin i låten sägs också vara inspirerad av den skotsk-gaeliska folkvisan ”Fear a’ Bhàta”.