AUSTRALIEN. Thomas Sewell besöker ett mediehus för att konfrontera journalister om lögnerna i deras program. Det hela slutar med att han försvarar sin kamrat och slår ned en svart säkerhetsvakt i asfalten.

Thomas Sewell och hans kamrat besöker Channel 9:s mediehus i Australien för att konfrontera de journalister som medvetet försöker ljuga och insinuera att han och hans organisation är terrorister i deras program Current Affairs. Enligt honom själv är han på platsen för att han vill visa upp att han inte är rädd för journalister och deras lögner. Dessa journalister hävdar han, besöker själv människor i deras hem för att de hyser politiska åsikter om att bevara vita människor.

I filmen ser man en svart säkerhetsvakt meddela att de inte får filma i byggnaden och försöker hålla tag i kameramannen, något som de påpekar är olagligt. De lämnar byggnaden strax därefter och när de går ut så försöker säkerhetsvakten skymma kameran flera gånger vilket kameramannen stör sig på. Det upplagda videomaterialet från Sewell visar inte om slagsmålet börjar när säkerhetsvakten försöker fysiskt skymma kameran eller när kameramannen säger ”Dance monkey dance.”

Enligt Sewell själv slog han ned den svarta säkerhetsvakten efter att denne försökt ta strypgrepp på kameramannen. Det berättar han i en senare video. Enligt Channel 9 fick säkerhetsvakten åka med ambulans till sjukhus.

Medier i Australien har medvetet klippt i Sewells film för att spinna vidare på deras narrativ att han är den attackerande parten och berättar inte om säkerhetsvaktens beteende. De hävdar också att de har övervakningsfilm från händelsen. Sewell påpekar att han har inget att frukta för övervakningsfilmen kommer att bevisa att den svarta säkerhetsvakten gick till attack först.

Han poängterar även i sin video att om materialet hade visat att han attackerade först så hade medierna släppt ut det så att alla skulle kunna se händelseförloppet. Han själv är öppen om incidenten och säger att ”sanningen räds ingen undersökning”, en klar referens till ordspråket som används av förintelserevisionister. Han har därför släppt ut det nu existerande videomaterialet så att folk själva kan göra en egen bedömning.

Thomas Sewell har tidigare gästat Nordic Frontier, där han berättar om sig själv.

NORDIC FRONTIER #178: Thomas Sewell and the land Down Under


  • Publicerad:
    2021-03-01 19:15