TYSKLAND. Efter ett flertal attentat mot Thor Steinars klädbutik på Petersburg Straße tvingas man nu stänga. Attentaten har utförts av vänsterextremister, som även hotat hyresvärden.

Thor Steinar är ett populärt klädmärke bland nationalister i Europa. Detta är anledningen till att vänsterextremister ett flertal gånger attackerat butiken på Petersburg Straße i Berlin. Förutom att använda graffiti och färgbomber har man försökt sätta eld på butiken, dock utan att lyckas. Förutom Thor Steinar-butiken inrymmer byggnaden andra företag och bostäder. Efter upprepade attentat och hot mot hyresvärden har denne nu valt att inte förlänga butikens hyreskontrakt och butiken tvingas således stänga.

Butiken har enligt företaget Thor Steinars policy namngetts efter en norsk stad, butiken på Petersburg Straße kallades ”Tromsø”. Att butiken måste slå igen på grund av attentat från extremvänstern bekymrar inte Tromsøs borgmästare Jens Johan Hjort. ”Det finns inget som glädjer mig mer”, säger han i en intervju med tidningen Nordlys.

Källa:
Butik tvingas stänga efter vänsterextrem terror


  • Publicerad:
    2013-09-11 13:00