DEKADENS. Den brittiska armén har nu fått sin första ”kvinnliga” soldat. En transa som kallar sig själv för Chloe Allen.

Det har tidigare varit förbjudet för kvinnor att bli infanterisoldater i den brittiska armén men i somras ändrade man på reglerna och nu har den brittiska armén fått sin första ”kvinnliga” soldat. I själva verket så har man inte fått någon kvinnlig soldat utan en man som har fått för sig att han egentligen är kvinna.

Transan kallar sig själv för Chloe Allen och föddes som pojke och tog värvning i armén som man. Nyligen fick transan veta att han får stanna vid sitt markstridsregemente och händelsen ses som ”historisk”.

Han ändrade sitt namn till Chloe Allen förra månaden och har påbörjat en hormonbehandling för att bli ”kvinna”. Att en man inte kan bli en riktig kvinna hur mycket han än önskar är tydligen något som han inte är medveten om.

— Det var inte meningen att jag skulle bli historisk, det blev bara så. Det finns inget som kan stoppa mig, det här är inte bara ett jobb för mig utan en karriär, säger transan.

Källa:
Transperson skriver arméhistoria


  • Publicerad:
    2016-09-17 16:25