INRIKES. Säpo jämför nationella med Islamiska staten – tre år efter det islamistiska terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.

Det är idag tre år sedan på dagen som den Islamiska staten-lojale uzbeken Rakhmat Akilov körde en lastbil längs Drottninggatans gågatudel i Stockholm i syfte att döda så många civila svenskar som möjligt. 5 personer dog och 15 skadades.

För att markera minnesdagen gästade Fredrik Hallström, Säpos chef för kontraterrorism, idag TV4 Nyhetsmorgon. I stället för att tala om islamistisk terror valde Hallström att som sina många kollegor på myndigheten att uttala sig med udden mot invandringskritiska svenskar.

— Det är svårt att göra någon skillnad på de där [islamister och nationella]. För vi ser en enormt stor aktivitet kopplad till den våldsbejakande högerextrema miljön. Med en propaganda som liknar den propaganda som IS har bedrivit. Med den här tillväxten och med frågor i samhället som attraherar just de här olika miljöerna där man ser problembilder och skapar den här polariseringen i samhället, som är just drivkraften i miljön, sa Hallström.

Hur den svenska invandringskritiska oppositionens mediala propaganda kan jämföras med Islamiska statens propaganda för avrättningar, terror och väpnade kamp är oklart.

Säpo har nyligen trampat i klaveret ordentligt efter att ha likställt antifeminism med våldsbejakande extremism.


  • Publicerad:
    2020-04-07 22:15