UTRIKES. I en nyligen genomförd undersökning av The Hill tycker en klar majoritet av de amerikanska väljarna, hela 73 procent, att Demokraterna borde börja samarbeta med USA:s president Donald Trump.

Det är i en nyligen genomförd mätning, utförd av The Hill, som visar att 73 procent av de amerikanska väljarna vill att Demokraterna ska börja samarbeta med USA:s president Donald Trump.

68 procent av väljarna tycker att det skulle vara bra om Trump kunde vara beredd att kompromissa om sin politik för att få ett bredare stöd för den medan 32 procent anser att presidenten ska vara kompromisslös.

Enligt mätningen stödjer 48 procent av väljarna Trump och den visar även att folks förtroende för kongressen är lägre än vad det är för honom. Lägst förtroende har allmänheten för de demokratiska kongress­ledamöterna som endast 41 procent av väljarna litar på.

Demokraternas talman i senaten, Charles Schumer, har tidigare nämnt att han vill försöka nå partiöverskridande överens­kommelser med Republikanerna men om detta kommer att kunna genomföras är dock ännu oklart.

Källa:
Poll: Americans want Democrats to work with Trump


  • Publicerad:
    2017-02-20 09:40