INRIKES. En treårig flicka avled efter att ha fått i sig en dödlig mängd narkotika. Flickans pappa och hans bror åtalas nu för grovt vållande till annans död.

I maj ifjol fick en treårig flicka i sig en dödlig mängd av det livsfarliga preparatet karfentanil i en bostad i Uddevalla. Flickans pappa och hans bror åtalas nu, mot sitt nekande, för grovt vållande till annans död.

Enligt stämningsansökan ska bröderna ha lämnat drogen tillgänglig i bostaden så att flickan kunde få i sig preparatet. Pappans bror åtalas även för grovt narkotikabrott.

”Brottet bör bedömas som grovt då det har rört sig om ett mycket farligt narkotiskt preparat som har förvarats åtkomligt för barn trots vetskap om att det funnit små barn i bostaden. Den allvarliga faran har blivit uppenbar då ett barn avlidit till följd av att hon fått i sig narkotikan”, står det i stämningsansökan.

Den syntetiska opioiden karfentanil används för att söva elefanter och andra stora djur. Preparatet används dock även i missbrukarkretsar och misstänks på senaste tiden ha fått fäste i Sverige.

Källa:
Treårig flicka dog av livsfarlig drog – nu åtalas pappan och hans bror


  • Publicerad:
    2018-02-24 18:00