UTRIKES. USA:s president Donald Trump kräver krafttag mot massinvandring med anledning av en migrationsvåg söderifrån.

Idag kommenterade president Donald Trump behovet av att ta krafttag mot massinvandring med anledning av en kris som utspelar sig vid den amerikansk-mexikanska gränsen.

Krisen utgörs av en migrationsvåg som tagit sig från Centralamerika fram till USA:s södra gräns. 500 illegala invandrare försökte nyligen storma den amerikanska gränsen, vilket fick kontrollstationerna mellan de två länderna att stängas ner. Mexikos inrikesministerium meddelade tidigare under dagen att dessa illegala migranter ska deporteras av de mexikanska myndigheterna.

I sitt inlägg på Twitter vädjade Trump till kongressen att finansiera byggandet av en mur vid gränsen för att stoppa illegala migranter från att ta sig in i landet.

Tidigare har Trump hotat med att stänga hela gränsen mellan USA och Mexiko på grund av denna migrationsvåg. Vid detta tillfälle sade han att ännu en budgetkris skulle komma att ske ifall en överenskommelse mellan de två partierna i frågan om gränssäkerhet inte skulle nås.

Sedan denna våg våg av tusentals migranter kom till Tijuana tidigare i november har det varit spänt i den mexikanska gränsstaden. Pentagon har placerat ut 5 900 soldater för att förhindra dessa migranter från att ta sig in i landet.

Källa:
Trump Calls On Congress to Fund Wall, Threatens US-Mexican Border Closure


  • Publicerad:
    2018-11-26 22:00