JUDISK MAKT. Michael Caputo anklagas nu i judiska medier för antisemitism efter att ha beskyllt Soros och Rotschild för att exploatera coronapandemin i syfte att främja sin agenda.

Michael Caputo. Skärmbild: YouTube.

Den förre tjänstemannen i president Donald Trumps valkampanj 2016 och nuvarande talesman för USA:s Hälsodepartement Michael Caputo har i ett twittermeddelande skrivit att den judiska globalisten ”George Soros politiska agenda kräver en pandemi”.

Han har även anklagat Soros och Rotschild för att ”försöka exploatera pandemin i syfte att främja sin agenda”.

Det var förra veckan som Caputo utsågs till talesman för Hälsodepartementet, enligt uppgifter på grund av Trumps missnöje med hur departementets minister Alex Azar har hanterat myndighetens externa kommunikation under coronakrisen.

Tidningen The Jewish Telegraphic Agency (JTA) menar att Caputo gjort sig känd för sin ”sluggerstil” och anklagar honom för att precis innan tillsättningen ha raderat tiotusentals twittermeddelanden.

”Rotschild är en inavlad elitistisk parasit vars familj eftersträvar kontroll”
Den 17 mars framförde Caputo, i det han besvarade David Rotschild – en ekonom som ofta talar raljerande om Trump och har anklagat denne för att ”vilja mörda” folk för att få stanna vid makten – att Rotschild ”är en inavlad elitistisk parasit vars familj strävar efter kontroll”.

Han fortsatte:

Det är den enda orsaken till att han ständig ljuger om president Trump.

JTA kommenterar här:

Den New York-baserade ekonomen Rotschild är inte släkt med den europeiska familjen, vilken i århundraden har utgjort måltavla för antisemitiskt förtal om att den skulle sträva efter världsdominans.

George Soros – ”den liberale filantropen”
Tidningen kallar vidare George Soros för ”den liberale filantropen” och upprörs högeligen över det som framförs i en twitterdialog med Caputo som ena kontrahenten.

Den femtonde mars besvarade Caputo Jack Prosobiec, vilken på Twitter hade undrat varför George Soros var beredd att donera till politiska projekt, som gynnar hans egen agenda, men inte till insatser för att bekämpa coronaviruset.

”Skojar du? Soros politiska agenda KRÄVER en pandemi” svarade Caputo.

Ett twitterinlägg från Caputo från den 27 mars förfärar ändå JTA allra mest:

Inlägget består av ett foto på Soros med rubriken ”Det verkliga viruset bakom allting”. Bredvid fotot finns bilder på dödskallar och skelettdelar.

Artikeln i JTA börjar likna en klagomur när man ömkar ”den store filantropen”:

Soros har länge figurerat i antisemitiska attacker som någon som strävar efter att kontrollera världen.

Annan ekande tidning lägger ut texten om ”antisemitism”
Även tidningen Echo-Pilot kommenterar Caputos uttalanden – i en artikel om ”antisemitismens fula tryne”:

Till och med Michael Caputo, den av president Trump nyligen utsedde talesmannen för Hälsodepartementet har tweetat om två prominenta judiska familjer på ett sätt som involverade antisemitiska övertoner…

Detta föranleder tidningen att presentera en lång utläggning om ”antisemitismen” i USA och hela världen:

Denna virusrelaterade antisemitism kommer i bakvattnet av växande antijudiska uttryck världen runt och i Förenta Staterna. I sin globala utvärdering av antisemitism har the Kantor Center for the Study of Contemporary European Jewry vid Tel Avivs Universitet kommit fram till att ”Europas största judiska grupper erfar en normalisering av antisemitism inte skådad sedan andra världskriget”.

Centret ger ”extremhögern konstanta tillväxt, en upphettad antisemitisk diskurs inom vänstern – ackompanjerad av skarpa antisemitiska uttryck, samt radikal islamism” skulden för detta fenomen.

Anti-Defamation League (ADL) släppte nyligen sin rapport 2019 Audit of Antisemitic Incidents.

Antisemitismen i USA har enligt ADL-rapporten ”nu nått sin högsta nivå någonsin”. Pennsylvania hade under det gångna året den näst högsta nivån av antisemitisk aktivitet någonsin sedan data började samlas in 1979. Enligt en nyhetsrapport från februari 2020, vilken anger ADL som sin källa, hade åtta incidenter med extremism och antisemitism inrapporterats i Bucks County 2019.

Men samtidigt menar tidningen Echo-Pilot att judarnas position i USA är säker och ohotad:

På samma gång lever amerikanska judar inte i fruktan. Vi känner oss säkra och fullständigt integrerade i det amerikanska samhället. När yttringar av antisemitism ständigt uppstår, känner vi oss omfamnade av uttryck för solidaritet från våra icke-judiska grannar. Detta är det mest effektiva svaret på intoleransen, oavsett vilka som är dess måltavla. Vi står tillsammans mot hatet.


  • Publicerad:
    2020-09-06 08:45