USA. På lördagen marscherade den svarta milisgruppen NFAC genom Lafayette i Louisiana i USA. Organisationen protesterade mot att en knivbeväpnad svart man, som i augusti försökte ta sig in i en närbutik, sköts ihjäl av polisen.

En tungt beväpnad svart milisgrupp, Not Fucking Around Coalition (NFAC), marscherade på lördagen genom Lafayette i Louisiana i USA för att protestera mot ”polisvåldet”.

Gruppen, som förbereder sig för raskrig mot vita amerikaner, hade flera hundra medlemmar på plats som deltog i demonstrationen. Många var beväpnade med automatgevär och hade försett sig med kroppsskydd eller annan taktisk utrustning.

Man ville ha upprättelse för Trayford Pellerin, en svart man som dog efter han skjutits av polisen i augusti när han beväpnad med kniv försökte ta sig in i en närbutik. Polisen hade dessförinnan gjort flera försök att avväpna mannen genom att använda elpistol, men misslyckats.

NFAC:s ledare, som kallar sig ”Grandmaster Jay” men vars riktiga namn är John Fitzgerald Johnson, höll ett tal där han hävdade att president Donald Trumps slogan ”Make America Great Again” inte gäller svarta medborgare.

— Jag kan inte minnas någon tid i det här landet när det var bra för oss, sa Johnson innan han fick folkmassan att skandera ”Black power”.

En person greps efter att han avfyrat sitt vapen av misstag men annars förlöpte demonstrationen utan störningar.

USA har sedan den spektakulära händelsen där George Floyd dog vid ett polisingripande, efter att han fentanyl-påverkad vägrat att följa polisens uppmaningar, skakats av raskravaller och antivita demonstrationer där våld, vandalisering och upplopp varit stående inslag.


  • Publicerad:
    2020-10-05 15:35