TYSKLAND. De tyska demonstrationerna mot massinvandring som avlöser varandra har nu åter igen slagit rekord i antalet deltagare.

pegida-kundgebung-in-43699774-460x269

Under måndagen hölls ytterligare en demonstration mot islamism och massinvandring i den tyska staden Dresden av organisationen Patriotiska europeér mot islamiseringen av väst, PEGIDA. Totalt ska minst 18 000 människor ha deltagit i demonstrationen vilket är ett nytt rekord jämfört med den förra demonstrationen som hölls i slutet av december förra året då minst 17 500 ska ha deltagit.

Samtidigt som många tyskar går ut på gatorna för att demonstrera mot den pågående massinvandringen till Tyskland uppmanade landets förbundskansler Angela Merkel invånarna att vända demonstranterna ryggen och kallade dem för ”rasister vilkas hjärtan är fulla av hat”.

Även en motdemonstration till stöd för folkutbytet ska ha anordnats i Berlin med cirka 5 000 deltagare från diverse vänsterextremistiska och marxistiska partier. Bland motdemonstranterna deltog Tysklands justitieminister Heiko Maas.

– Tyskland är ett land där flyktingar är välkomna och där den tysta majoriteten inte får förbli tyst utan måste istället gå ut på gatorna och visa sig, påstod Maas.

Huruvida Maas egentligen är medveten om att demonstrationen mot islamisering och massinvandring drog mer än dubbelt så många deltagare än vad motdemonstrationen i Berlin lockade till sig förblir okänt.

Tyskland har en liberal invandringspolitik och bara förra året tog man emot ungefär 200 000 asylinvandrare.

Omdebatterad organisation
Under dagen har olika nationella medier sett de pågående demonstrationerna i Tyskland på olika sätt. Bland andra Dan Eriksson har ställt sig bakom organisationen och menat på att en liknande enighet som den man finner i PEGIDA borde utövas även här i Sverige.

Nyhetssajten Nationell.nu är istället kritisk till utvecklingen i Tyskland och pekar på flera olika kopplingar till judiskt inflytande i organisationen. Bland annat kämpar man för ”bevarandet och skyddandet av vår kristna-judiska västerländska civilisation”, något som står att läsa i organisationens punktprogram. Judar har även försvarat PEGIDA, trots att det i väldigt stor utsträckning är just judiskt inflytande som gjort Europa mångkulturellt.


Jude som stödjer PEGIDA.

Källa:
German Anti-Islam Rally Hits Record Number


  • Publicerad:
    2015-01-06 19:50