UTRIKES. Enligt den brittiska tidningen Daily Express har det kört ihop sig rejält i de tyska regeringsförhandlingarna mellan kristdemokrater, liberaler och miljöpartister. Konfliktlinjerna går främst genom de migrations- och klimatpolitiska områdena.

Under helgen har en sista omgång förhandlingar hållits för att kunna säkerställa bildandet av en tysk regering. De tyska regeringsförhandlingarna, som hålls mellan kristdemokratiska CDU/CSU, liberala FDP och miljöpartiet Die grünen, har stött på stora problem då partierna varit oeniga i frågor som rör klimat- och migrationspolitik.

En deadline var ursprungligen satt till i torsdags, men efter att man inte lyckats enas om en gemensam politik har man dels valt att gå Tysklands miljöparti till mötes genom att gå med på att minska landets utsläpp.

En fråga där man fortfarande är oeniga är migrationspolitiken, där det bayerska kristdemokratiska partiet CSU enligt Daily Express fruktar en väljarflykt till invandringskritiska AfD om man inte lyckas få igenom sin politik på området.

Om partierna inte lyckas enas under de tidiga regeringsförhandlingarna kan landet tvingas hålla ett nyval, något som de flesta partier anses vilja undvika då ett nyval kan tänkas gynna AfD. Hur de sista förhandlingarna har gått är i nuläget oklart.

Källa:
Germany faces SNAP ELECTION: Merkel’s despair as coalition talks reach crisis point


  • Publicerad:
    2017-11-19 15:00