TYSKLAND. Motståndet mot invandrare i Tyskland uppges ha ökat då man bland annat i staden Dresden bränt ner flertalet tänkta flyktingförläggningar och anordnat demonstrationer.

NPD

Den ökande massinvandringen till Tyskland har börjat väcka motstånd då flyktingförläggningar eldas ner och tyskar anordnar demonstrationer. Enligt gammelmedia är det Tysklands nationaldemokratiska parti (NPD) som ligger bakom det eskalerande motståndet.

För en vecka sedan demonstrerade partiet vid ett tältläger för syriska invandrare i Dresden, vilket urartade i konfrontation med både främlingsvurmare och polis. Man har tidigare även försökt att stoppa Röda korset från att upprätta lägret.

Så gott som dagligen uppges flyktingförläggningar och invandrare attackeras av tyskar som inte vill ha dem i sitt land. Bland annat så kastades sten mot ett boende i Dresden och runt om i landet eldar man upp lokaler som varit tänkta att användas som boende för invandrarna.

Totalt ska det röra sig om 170 attacker mot olika förläggningar i landet under årets första sex månader, vilka skyllts på ”högerextremister”. Samtidigt som regimen väljer att skylla attackerna på vad de menar är en liten grupp påstår man vidare att landets majoritet vill ha massinvandring av främmande raselement.

— Det handlar här om ett fåtal kriminella och inte om hela befolkningen. Största delen av tyskarna har inget emot flyktingar och många är beredda att hjälpa till, säger Winfried Kretschmann, grön regeringschef i delstaten Baden-Württemberg.

Under året beräknas Tyskland ta emot runt 300 000 så kallade asylsökande, vilket bara är en del av den totala invandringen till landet. Situationen anses ohållbar då mottagningssystemet är överbelastat och man kommer nu att försöka effektivisera utförsäljningen av tyska medborgarskap.

Källa:
Flyktingförläggningar brinner i Tyskland


  • Publicerad:
    2015-08-03 16:00