TYSKLAND. Cirka 1,1 miljoner asylsökande invandrare har deltagit i en ny undersökning. Den visar bland annat att en stor majoritet av dem är män under 33 år.

Germany

En undersökning har gjorts i Tyskland efter att deras land invaderats av horder av asylsökande främlingar. Undersökningen gjordes av den Federala byrån för migration och flyktingar (BAMF). De har undersökt omständigheterna kring 1,1 miljoner av de uppskattningsvis 1,5 miljoner som sökte asyl i landet under 2015.

Rapporten visar att 75 procent av de som sökt asyl är män, en tredjedel av dem är under 33 år och många av har liten eller ingen erfarenhet av arbete. Av de unga männen kommer de flesta från Pakistan, Eritrea, Syrien och Afghanistan. 42 procent av invandrarna från Eritrea är under 22 år gamla.

Man undersökte även invandrarnas utbildningsnivå. 18 procent påstår sig ha genomgått universitetsutbildning och 20 procent påstår sig ha genomgått gymnasieliknande skolning. Kring 50 procent säger att de genomgått grundskola och sju procent har inga som helst kvalifikationer. Dessa uppgifter har uppgetts utan verifikation och man förlitar sig bara på svaren man fått.

Ungefär hälften uppger att de är gifta, vilket i sin tur betyder att de har rätt att importera sina anhöriga vid ett senare tillfälle. Detta kan komma att fyrdubbla antalet främlingar som invandrade under 2015.

Under oktober förra året påstod den federala arbetsförmedlingen i Tyskland att 81 procent av de asylsökande saknade kvalificerade erfarenheter. De varnade då för att över 400 000 nya bidragstagare skulle skapas på grund av det tunga inflödet av främlingar.

Tack vare att tyskarna den senaste tiden valt att visa sitt missnöje mot massinvandringen på olika sätt har landets regering beslutat att höja kraven på invandrare som söker uppehållstillstånd. Personer som beviljats uppehållstillstånd måste nu ta en så kallad integrationskurs där man bland annat ska lära sig språket. Misslyckas man kan det innebära att uppehållstillståndet blir indraget.

Källor:
Invader Economic and Social Disaster
Most refugees are young males lacking qualifications – German migration service
BAMF-kurzanalyse (PDF)


  • Publicerad:
    2016-05-23 22:25