UTRIKES. Partiet Alternativ för Tyskland håller idag en kongress i den tyska staden Stuttgart. Hundratals vänsterextrema demonstranter har gripits i samband med kongressen.

Partiet Alternativ för Tyskland, AfD, håller idag en kongress i den tyska staden Stuttgart, huvudstad i den tyska delstaten Baden-Württemberg. Under kongressen ska man arbeta fram partiets nya partiprogram där kritiken mot islam ska vara en bärande del.

I samband med kongressen har mellan 800 och 900 vänsterextremister samlats för att demonstrera mot partiet. Utrustade med järnrör och trästavar ska de ha kastat knallskott mot polisen, journalister och partimedlemmar. De försökte blockera ingången till kongressbyggnaden och även blockera flygplatsen i Stuttgart.

Mer än 1 000 poliser har samlats från flera delar av Tyskland och de har kunnat gripa över 400 vänsterextremister på plats redan under morgonen.

AfD leds av Jörg Meuthen och Frauke Petry och finns representerat i hälften av Tysklands förbundsparlament. Under april har partiet fått mellan 10,5 och 13, 5 procent av rösterna i opinionsundersökningar.

Källa:
Hundratals demonstranter gripna i Tyskland


  • Publicerad:
    2016-04-30 14:15