UTRIKES. Enligt uppgifter till ungersk media kan landet komma att byta ut Gripen mot amerikanska stridsflygplan.

Enligt uppgifter till ungersk media, som ska komma från en högt uppsatt regeringstjänsteman, kan landets regering komma att byta riva upp leasingavtalet för 14 svenska Jas 39 Gripen för att istället ersätta dessa med amerikanska stridsflygplan. Enligt tjänstemannen beror det hela på den hetskampanj som svenska politiker bedrivit mot landet den senaste tiden:

— Svenskarna grävde sin egen grav med sina många antiungerska attacker. Det är tänkbart att vi köper F-35:or istället, säger tjänstemannen till nättidningen Direkt36.

Ett exempel på dessa attacker är att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll jämfört premiärminister Viktor Orbán med Adolf Hitler, en jämförelse som alltså är menad som ett angrepp, därför att Ungern försöker föra en familjevänlig politik i syfte att höja nativitetstalet i landet. Även Moderaterna har deltagit i angreppen, bland annat genom att se till att regeringspartiet Fidesz stängdes av från den kristdemokratiska EU-gruppen EPP.

Hur mycket den politiskt korrekta propagandakampanjen mot Ungern i slutändan kommer kosta de svenska skattebetalarna återstår att se.

Källa:
Ungern redo säga upp Jas-avtalet efter svenska PK-attacker


  • Publicerad:
    2019-05-29 23:00