UTRIKES. Annie Lööf kräver hårdare tag mot Ungern, som ofta anklagas för att kopiera vänsterliberal åsiktsförföljelse.

Annie Lööf anklagar nu Ungern och Polen för att ha kopierat vänsterliberala krav på åsiktsförföljelse.

Idag hölls ett valupptaktstal av globalistpolitikern Annie Lööf, som är ordförande för Centerpartiet. I talet påstods att östeuropeiska stater som Polen och Ungern ägnar sig åt politisk förföljelse av dissidenter, att folket inte får tänka fritt och att den som kritiserar makten riskerar böter:

Utländska människorättsorganisationer målas ut som spioner. Deras anställda trakasseras. Deras kontor utsätts för nattliga razzior. Så skrämmer man bort medmänskligheten. Här stängs fria universitet ner. Lärare och studenter tvingas riva upp och lämna landet. Så hindrar man den fria tanken. Lagstiftning ändras för att ta över och tysta kritisk media. Den som skriver eller säger något som inte uppskattas av regimen riskerar stora böter. Så tystar man det fria ordet.

På grund av detta kräver Centerpartiet sanktioner mot de östeuropeiska staterna:

EU måste sätta hårt mot hårt. Visa att hot mot sina egna medborgare, mot det fria ordet, mot öppenhet och jämställdhet inte har någon plats i ett demokratiskt Europa. Vi vill sätta ett demokratilås på EU:s budget så att utbetalningar av EU-stöd till länder som monterar ner rättssäkerheten stoppas automatiskt.

Att Lööf, som själv drabbas av raseriutbrott när hennes inhemska politiska motståndare använder sina rättigheter och bland annat kräver ett förbud av deras symboler, nu kritiserar Ungern som påstås bete sig på samma sätt är något många bedömare ställer sig frågande till. En av dessa är Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist:

— Annie Lööfs komiska utspel och brist på självreflektion visar bara att George Orwell hade rätt i sin profetiska skrift ”Animal farm”. Om man ger makten till svin så slutar det med korruption, hyckleri och att samhället styrs enligt devisen ”Alla djur är jämlika, men vissa djur är mer jämlika än andra”.

Huruvida den kritiserade globalisten kommer inta en mer konsekvent linje i framtiden återstår att se.

Källa:
Lööfs beskrivning av Ungern: Folket får inte tänka fritt – och den som är samhällskritisk riskerar böter


  • Publicerad:
    2019-04-26 17:52