ANTIFA. Sajten Avmaskerat har granskat den omfattande våldtäktskulturen inom extremvänstern.

Sexualförbrytaren John Andersson pekas av polisen ut som anförare för ett våldsamt upplopp bland motdemonstranterna i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. Blev sedan ekonomiskt uppbackad av extremvänstern.

Det medborgarjournalistiska projektet Avmaskerat har granskat våldtäktskulturen inom extremvänstern som funnits sedan lång tid tillbaka och finns kvar än idag. Denna har omgärdats av en nedtystningskultur där kvinnliga offer tystats ned eller förlöjligats och har varit så omfattande att AFA tvingats utforma en handlingsplan för att stoppa våldtäkterna inom de egna leden.

Av granskningen framgår att den trotskistiska organisationen Rättvisepartiet Socialisterna haft flera fall av våldtäkter och att en medlem i Revolutionära fronten våldtog en kvinna i vänsterextremisternas egna lokal. Mest framträdande inom våldtäktskulturen är dock organisationerna/nätverken SAC, Suf och AFA.

Granskningen visar bland annat att AFA-medlemmen Charlie Kihlberg våldtog en neddrogad kvinna, att AFA-veteranen Jens Larsson, som deltog i ockupationen av DN 1994, sexuellt antastade en sovande kvinna som lyckades fly platsen innan hon blev våldtagen, samt att serievåldtäktsmannen John Andersson deltog i den AFA-ledda motdemonstrationen mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg och sedan fick ekonomisk ersättning av Anarchist Black Cross Raven när han dömdes för upplopp.

Granskningen visar även hur en syndikalistisk pressekreterare runkat offentligt på bibliotek och hur en SSU-skribent våldtagit en 11-årig flicka.

Den omfattande granskningen är dock inte på något sätt komplett och Avmaskerat efterfrågar även fler uppgifter om våldtäktsmän inom extremvänstern. Några namn som direkt kan läggas till på listan är Aftonbladet-pedofilen Andreas Harne, tidigare aktiv inom syndikalisterna, SAC, samt den utpekade Expo-våldtäktsmannen Alexander Bengtsson.


  • Publicerad:
    2020-07-15 16:20