FRANKRIKE. Efter att Varg Vikernes och hans fru Marie Cachet frikänts från terrormisstankar står det nu klart att Vikernes ändå kommer åtalas.

Varg Vikernes och hans fru Marie Cachet,
Varg Vikernes och hans fru Marie Cachet

Varg Vikernes och hans fru blev tidigare i år frihetsberövade av den franska staten, misstänkta för förberedelse till terrorbrott. Trots att de båda nu är frikända från misstankar är franska staten fast beslutna att åtala Vikernes.

Det har tidigare spekulerats i att en rättegång om motsvarigheten till ”hets mot folkgrupp” skulle komma att hållas mot Vikernes. Nu bekräftar Vikernes själv att han är kallad till rätten i Paris den 17 oktober. Där kommer han åtalas för tankebrotten ”anstiftan till rashat eller religiöst hat” samt för att ha ursäktat ”krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten”. Det som ligger till grund för anklagelserna är texter som tidigare funnits på Vikernes blogg, där han bland annat ska ha uttryckt sig i så kallade antisemitiska termer. Det senare tankebrottet anses av rätten vara det grövsta och kan komma att resultera i fem års fängelse samt böter på närmare en halv miljon kronor.

Enligt Varg Vikernes själv är den senare tidens trakasserier från den franska staten inget annat än rädsla för de som står upp emot det vita folkmordet:

De har ingen anledning att åtala mig eftersom jag inte har brutit mot någon Fransk lag! Som jag ser det är detta bara en del III av vänsterregeringens terrorkampanj mot mig och min familj. De är till synes motiverade av sitt uppenbara förakt för det fria ordet och individuell frihet samt hat mot alla som inte håller med dem och som motarbetar deras folkmordsagenda.

Vikernes behöver nu hjälp med en advokat och de som vill kan donera pengar till det HÄR.

Källa:
The October-Process


  • Publicerad:
    2013-09-24 17:50