NORDFRONT. Veckans bild denna vecka har titeln ”Yggdrasil”.

Yggdrasil

Klicka för större bild.

”Yggdrasil” blir årets sista Veckans bild, men Nordfronts konstnärer återkommer efter jul och nyår med nya propagandabilder. Har du idéer till propagandabilder eller vill hjälpa till? Tveka inte att kontakta Nordfront på redaktionen@nordfront.se.

I maj 2015 avrundade Nordfront projektet med ”Veckans propagandabild” som då pågått i ett år och drevs av vår norska systersida Nordfront.net som producerade alla bilderna. Senare under 2015 startade Nordfront upp en fortsättning av projektet under rubriken ”Veckans bild”.

Tanken bakom projektet är att bilderna som publiceras kan användas av aktivister och medlemmar, såväl som stödmedlemmar och sympatisörer, som önskar att sprida organisationens budskap på Internet.

Här nedan följer ett citat från ett tillägg till aktivisthandboken som går in mer i detalj angående propagandaspridning på Internet:

Internet och elektronisk propaganda (e-propaganda)
Sprid organisationens artiklar och hemsideadresser på sociala medier, i kommentarsfält, på debattforum och till personer ni tror kan sympatisera med organisationen. Uppsök olika grupper (till exempel en Facebookgrupp) där potentiella medlemmar kan befinna sig, och gör reklam för organisationen och Nordfront. Sprid e-propaganda i form av bilder som kan hämtas från den här sidan till samma målgrupp som nämndes här ovan.

Detta är en effektiv, gratis och riktad form av propaganda som bidrar till att sprida organisationens namn och budskap. Om man önskar kan man också göra detta relativt anonymt genom att använda en pseudonym och olika anonymiseringstjänster.

Det finns naturligtvis många andra sätt att sprida vår propaganda på än vad som beskrivs här, men det ovan nämnda kan i vart fall ge en vägledning om hur man kan komma igång.

Vill du hjälpa till med projektet? Kontakta Fredrik Vejdeland på fredrik.vejdeland@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-12-17 20:00