UNDERSÖKNING Jämnt i Nordfronts undersökning om huruvida det var bra att SD backade eller ej.

I en undersökning på Nordfront uppgav 44 procent av deltagarna att de ser positivt på att Sverigedemokraterna (SD) backade i EU-valet. Å andra sidan ansåg 51 procent att det inte var bra, med olika motiveringar.

Av de som tycker att SD tillbakagång är negativ menar 29,34 procent att SD är en falsk opposition som står i vägen för nationella alternativ, medan 26,36 procent ser röster på SD som en symbolisk röst mot invandring, trots deras liberala politik.

Vidare sympatiserar 13,88 procent med SD politik och 11,75 procent tror att allt är kört men ser SD som det enda realistiska alternativet för att begränsa invandringen.

Såhär såg Veckans fråga ut:

EU-valet är över och resultatet visar att samtidigt som den så kallade ytterhögern går framåt i stora delar av Europa, går Sverigedemokraterna för första gången tillbaka i ett val. I samband med detta har SD än en gång visat att man inte företräder svenska folket då man sparkat ut den mångårige riksdagsledamoten och SD-aktivisten David Lång för att han velat kasta ut utlänningar.

SD:s meningsmotståndare är idag skadeglada över att Sverigedemokraterna som hoppades bli andra största parti nu blev det fjärde, brädade även av Miljöpartiet. Men vad anser Nordfronts läsare? Är det positivt eller negativt att Sverigedemokraterna går tillbaka och i så fall varför? Diskutera gärna i Nordfronts fristående chattgrupp på Telegram.

Veckans fråga: Blev du glad när SD gick tillbaka i valet?

  • Ja, de är falsk opposition som står i vägen för nationella alternativ (29,34%, 522 röster)
  • Nej, även om SD är liberala så är röster på dem åtminstone en symbolisk röst mot invandring (26,36%, 469 röster)
  • Nej, jag sympatiserar med SD:s politik (13,88%, 247 röster)
  • Nej, allt är kört men SD är ändå det enda realistiska för att begränsa invandringen lite (11,75%, 209 röster)
  • Nej, de behöver få regeringsmakt och misslyckas innan folket kommer börja söka nationella alternativ (8,83%, 157 röster)
  • Ja, jag sympatiserar inte alls med SD:s politik (6,41%, 114 röster)
  • Annat (motivera gärna) (3,43%, 61 röster)
  • Totalt 1779 röster.

Frågan avslutades 2024-06-16. Det går inte längre att rösta.