SD Efter 14 år i riksdagen lämnar SD-politikern David Lång alla uppdrag. Anledningen: Expressen lyckades fånga när han sjöng ”Ausländer raus” till Gigi D’agostino eurodiscohit ”L’amour toujours”.

Sverigedemokraterna valde under sin valvaka att spela låten ”L’amour toujours” av Gigi D’agostino. Låten är från 1999, men har återpopulariserats av att tyskar har börjat sjunga ”Ausländer raus” och ”Deutschland den deutschen” till den.

Trots detta har partiet nu tvingat riksdagsledamoten David Lång att lämna alla sina uppdrag efter 14 år i riksdagen för att Expressen lyckades fånga honom på video när han sjöng just ”Ausländer raus” till låten.

”David Lång har på min uppmaning valt att avsäga sig sitt riksdagsuppdrag. Han har suttit i riksdagen sedan vårt inträde 2010 och har gjort mycket bra för partiet. Det förringar inte hans omdömeslösa agerande under gårdagen, vilket han själv har förståelse för. Det är mot bakgrund av detta han väljer att lämna sin plats i riksdagen”, skriver Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Linda Lindberg, i ett pressmeddelande.

Även David Lång citeras i pressmeddelandet, där han säger att han bara ”snappat upp” sången på sociala medier:

Jag förstår nu att texten har sjungits i sammanhang som jag hittills inte haft någon djupare kunskap om. Det var inte något överlagt från mitt håll, och jag beklagar om någon tagit illa vid sig. För att visa att jag tar det här på största allvar så har jag avsagt mig min riksdagsplats.

Enligt uppgift ska låten ha önskats av den tidigare Riks-programledaren Rebecka Fallenkvist, som själv utsatts för disciplinera åtgärder av SD efter att ha råkat säga ”Helg seger!” under förra riksdagsvalets valvaka och sedan även skämta om det påstådda förintelseoffret Anne Frank.

Aftonbladet skriver också att Fallenkvist ska ha hamnat i dispyt med sin älskare, partisekreteraren Mattias Bäckström Johansson som tyckte att låtvalet var ”olämpligt”. Trots detta har flera personer vittnat om att flera kända SD-politiker ”skrålade” med i låten, det handlar enligt tidningen om ”riksdagsledamöter, företrädare för Ungsvenskarna och tjänstemän i riksdagen”.