Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

9 av 10: Självklart ska det vara lagligt att kalla Hitler för folkhjälte

Av Redaktionen, 2014-12-01
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. 9 av 10 anser att det är fel av Örebro tingsrätt och regeringsmyndigheten JK att vilja kriminalisera positiva omdömen om Hitler. En stor del av dessa håller inte med om att Hitler var en folkhjälte men anser att domstolen skadar den svenska rättsstaten genom att förbjuda hyllningar av historiska personer.

Förra veckan dömdes Nordfronts ansvarige utgivare för ”hets mot folkgrupp” för en artikel som benämnde Hitler som ”den störste folkhjälten i modern tid”.

Eftersom artikeln inte vidare förklarade varför Hitler var en folkhjälte har svenska domstolar rätt att godtyckligt tolka det som att Nordfront per automatik uttalar sig på ett sätt som innebär ”missaktning av folkgruppen judar” (trots att folkgruppen judar inte alls nämns i artikeln). Detta ansåg Örebro tingsrätt vara ”i en rättsstat godtagbart skäl”.

Veckans-fråga-2014-12-01Men Nordfronts läsare håller inte med, inte ens dem som själva inte håller med om att Hitler var en folkhjälte.

69 procent av dem som svarat på Nordfronts frågan menar själva att Hitler var en folkhjälte vilket innebär att de är kriminella enligt Örebro tingsrätt.

Var femte håller inte med om att Hitler var en folkhjälte men anser att det ändå borde få vara lagligt att kalla honom för det.

I kommentarsfältet har många gått hårt åt mot domen mot Nordfront. Förutom godtyckligheten och rättsvidrigheten i sin helhet konstaterar flera i kommentarsfältet att det fortfarande är lagligt att hylla vissa andra personer trots att de massmördade betydligt fler än de påstådda sex miljonerna och utövade folkmord på etniska grunder.

Karl Rove skriver:

Man kan tycka vad man vill om Hitler,men det är tillåtet att hylla både Mao,Stalin och Pol Pot och då borde det således vara tillåtet att också hylla Hitler.

Marabou Mercenary tar steget längre och påpekar att det finns inget i en rättsstat godtagbart skäl att förbjuda dylika hyllningar av någon person överhuvudtaget.

Ja det tro fan det, yttrandefrihet skall gälla.
Alla & alltid.

I mitt mening ska du få kunna kalla Marx, Lenin, Mao, Reinfeldt eller den så förbannade Rothschild för folkhjälte om du vill.

Men du lär se ut som en idiot & lär få rejält med mothugg!

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-12-01 10:30