MUSIK.  Denna vecka presenterar Nordfront låten ”I Wouldn’t Change A Thing” med soloartisten Hiraeth.

Artisten Hiraeth beskriver sig som ett ”akustiskt soloprojekt” och hon spelar vemodig musik, vilket hör ihop med artistnamnet som hon har valt. Hiraeth är ett walesiskt ord som anses vara svåröversatt. Ordet betyder bland annat ”hemlängtan” men syftar också på andra former av längtan, som längtan efter en svunnen tid eller en saknad person.

Hiraeth har både en Youtube-kanal och ett konto på Odysee där man kan höra hennes musik. 2019 släppte hon sin debutskiva på Bandcamp som man antingen kan köpa eller ladda ner gratis där.

Många av Hiraeths låtar har texter som antingen mellan raderna eller rätt så öppet kritiserar dagens samhälle och hon ingår i White Art Collective (WAC). En av de mer tydligt politiska låtarna är ”No One Can Replace Us” som Nordfront tidigare skrivit om.

Veckans låt heter ”I Wouldn’t Change A Thing” och släpptes på internet tidigare i år. Låten har ett lågt tempo med en kort och väldigt lågmäld sång. En artist som kallar sig Laura Musica spelar harpa i låten, vilket också är det instrument som hörs mest. Låttexten är som sagt var kort men uppmuntrar till självuppoffring och offervilja.

Låttext:

No one wants to be the martyr
As our world decays
If you put yourself before your brothers
You will seal our fate
You will seal our fate
Devoured by the decay

Even if I saw a future
Of an end so near
One where the truth leads to dying
It wouldn’t change a thing
It wouldn’t change a thing
I wouldn’t change a thing

Hiraeth, I Wouldn’t Change A Thing